Hoppa till sidans innehåll

Forwards saknas i genrep

08 SEP 2017 14:59
  • Skapad: 08 SEP 2017 14:59

Försäsongen har knappast gått som på räls för Linden, ideliga skador har stört uppladdningen och omöjliggjort tankarna på att få ihop de tänkbara enheterna.

Under söndagen, nedsläpp 15.00 mot Tyresö i Sméhallen är det dags för finslipning men det saknas ett antal forwards. Vanligtvis coole ständigt positive tränaren Gustaf Länn är aningen frustrerad:

- Det här är ju inte optimalt. Jag hade ju hellre sett att vi kunnat spela samman formationerna. Men det är bara att göra det bästa av situationen och jag hoppas på en bättre insats än i onsdags.

Då vann Linden med klara 6-2 över gästande Hallstahammar i en match som var väsensskild jämfört med segerfighten mot Surahammar några dagar innan.

- Mathias Jonsson var duktig, i övrigt var det svårt att hitta ljusglimtar. Fast det är inte helt lätt att motivera sig fullt ut i en träningsmatch mot en motståndare som man vet är sämre, ursäktar Lönn den mediokra insatsen.

Hur laget mot Tyresö formeras blir inte klart förrän några timmar innan start. Klart är att man måste avvara notoriske målsprutan Jesper Lind vars handskada måste gipsas på torsdagen och han får räkna med tre veckors bortavaro. Flera juniorer kallas in för att få ihop fullt manskap.

Länn räknar också med spel för såväl Kim Näslund som Joonas Ruotsaari vars skador från i onsdags inte var så allvarliga.

Hur viktig är då söndagens sista träningsmatch innan allvaret börjar?

- Vi får fokusera på försvarsspelet och försöka hitta melodin där. Forwards har vi ju brist på.

NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info