Hoppa till sidans innehåll

Intervju med nya konsulenten

13 JUN 2018 12:01
  • Uppdaterad: 13 JUN 2018 12:03

- Äntligen ett jobb inom idrotten. En dröm som går i uppfyllelse!
Johan Lainios spontana kommentar på frågan varför han sökt och accepterat att bli ny föreningskonsulent i Linden.
Efter 17 år lämnar han en anställning som marknadsförare och kundsupport hos Prodib (verksamt inom nyckelbranschen) för att med hull hår kasta sig in i en helt annan värld med allt vad det innebär av utmaningar.
- Jag är inte det minsta orolig. Men för säkerhets skull har jag provanställning i sex månader, säger Johan och skrattar.

Hans kristallklara ambition är att öka intresset för hockeyn i allmänhet och Linden i synnerhet och aktivt bidra till att ytterligare stärka klubbens ekonomi. Han kommer med en gedigen bakgrund för uppgiften och har under sina närmare två decennier i Prodib hunnit skaffa ett omfattande kontaktnät. Nu är det meningen att han genom lite övertalning och positiv propaganda ska "värva" nya sponsorer i nya områden.

Att Johan Lainio är som klippt och skuren för sin kommande anställning (tillträde 6 augusti) då han också varit aktiv idrottare och assisterat som materialförvaltare inom ett par ungdomslag i Linden. Även på det sportsliga planet finns ett omfattande kontaktnät:
- Framför allt inom fotboll och tennis som jag utövat på olika sätt.
I TK Hobby spelade Johan som junior och har sedan i omgångar varit tränare efter det att han slutat som aktiv.
I Jäders IF lirade han i unga år boll och är nuförtiden ansvarig för 08-laget i Hällbybrunn där äldste sonen Maximilian ingår.
Båda sönerna, även Wincent, är involverade i Linden Hockey men just i pucksporten har Johan ingen egen karriär.
Det här med idrott har alltid legat Johan varmt om hjärtat och under gymnasieåren då han bland annat utbildade sig på idrott, kost och hälsa-linjen i Södertälje var inriktningen mot ett jobb i föreningslivet hans stora mål. Nu blev det inte så, dagen efter muck från militärtjänsten hamnade han hos Prodib och har fram till nu inte haft någon annan arbetsgivare.
- Det blev lite längre än jag tänkt mig, säger Johan och nästan ursäktar sig.
- Nu ska det bli kolossalt spännande och jag kommer ju till en klubb som har stor potential och positiv inställning. Det är bara att gasa.

Familjen, där förutom de två sönerna även en förstående hustru ingår, stöttar givetvis 38-åringen fullt ut.
Racketsporten padel i den nybyggda arenan nära ReTuna bedriver han för motion och i seriespel och det är en passion som bara växer. Återstår att se hur mycket tid som kan tänkas bli över för en annan lockande hobby: Golf.
- Tyvärr hinner jag bara spela sporadiskt och formmässigt är jag just nu långt från mitt handicap på 12,7.

Vi ber i alla fall att få hälsa välkommen till ännu en viktig kugge i det växande klubbygget. Vill man vara vitsig kan man med hans yrkesmässiga meriter säga att han efter sommaren iträder en nyckelroll!

NALLE WEINSTOCK


Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info