Hoppa till sidans innehåll

Karlsson har kvalat klart

21 MAR 2017 11:24
  • Uppdaterad: 27 DEC 2017 12:57

De avslutande sex matcherna i division 1-kvalet tvingas Linden spela utan Jesper Karlsson. Vilket givetvis är ett stort avbräck med tanke på den form han visat den senaste månaden.

En allvarlig handskada omöjliggör deltagande på isen, i stället blir det bortåt sex månaders konvalescens inklusive rehab-träning.

- Hur trist som helst. Att stå vid sidan om och inte kunna medverka när det är som roligast är helt värdelöst, kommenterar "Jeppe", och det kan man ha full förståelse för.

I mitten av andra perioden mot Nynäshamn i söndags hade Karlsson oturen att i en närkamp handlöst braka in i sargen. Högra handen hann han aldrig skydda och den vek sig helt i kontakt med planket.

- Jag kände direkt att det var något allvarligt och åkte direkt ut i omklädningsrummet. Sedan blev det ganska snart ambulans till Mälarsjukhuset. Man konstaterade brott på flera ben och operation var oundviklig. Därefter gipsades handen för att få stabilitet.

- Om tre veckor ska jag på återbesök och gipsas om. Sedan är det fem veckor till minst innan jag får börja röra på handen igen. Det är lätt att deppa ihop. Men en sak kan jag lova. Det här ska inte innebära att jag säger adjö till hockeyn, det är bara att kämpa sig tillbaka.

Operationer är ingen ny företeelse för Jesper. Som idrottsrelaterad skada har han fått ett knä opererat. Dessutom har han också opererats för blindtarmen och för bråck i magen.

Hur hanterar du då hela situationen nu?

- Jag får försöka göra det bästa möjliga från sidan och hoppas kunna se de flesta av de kvarvarande kvalmatcherna. Påverka kan jag ju inte längre.

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info