Hoppa till sidans innehåll

Klubbchefen om hockeyns framtid i Eskilstuna

15 JAN 2020 10:55
  • Skapad: 15 JAN 2020 10:55

Eskilstuna har inte varit bortskämda med hög seniornivå inom ishockeyn de senaste 10 åren, däremot har vi haft en fantastisk ungdomsverksamhet. Trots seniornivån har Linden Hockey fostrat många barn och ungdomar genom att ge dem en meningsfull fritid och bidra till en bättre folkhälsa.

Men de senaste åren har det hänt något med klubben, vi har fått en bred och positiv utveckling på både ungdomssidan och motionsdelen. Vi närmar oss 500 aktiva och prognosen ser ut att hamna på 550 aktiva inom 2-3 år. Vår ekonomi har kraftigt förbättrats och vi har ett eget kapital runt miljonen. Sportsligt har vårt representationslag tagit klivet upp från Hockeytvåan till ATG Hockeyettan efter att tre år på raken försökt via tuffa kvalserier. Mycket har blivit bättre och vi ser idag en blomstrande verksamhet som utvecklas positivt.

Så hur ser framtiden ut för hockeyn i Eskilstuna?

Historian är viktig att ha med sig när vi blickar framåt. Vad har vi gjort bra och dåligt, hur kan vi fortsätta vår fina utvecklingsresa?

Vi behöver ambitioner i klubben, vi behöver kompletta lag från minsta knatte ända upp till sista års juniorlag, vi ska ge våra barn och ungdomar möjligheter att kunna bli så bra hockeyspelare som möjligt hos oss, däremot har vi svårt att konkurrera med SHL- och Hockeyallsvenska lagen. Slussar vi spelare dit ska vi istället vara stolta över vår verksamhet. Vår organisation kan bli bättre, vi har idag en bra nivå men ska vi ta kliv behöver vi även utvecklas där. I Hockeyettan är det helt andra pengar som omsätts jämfört med i Hockeytvåan. För att etablera oss och snegla uppåt i seriesystemet krävs stora resurser. Vi behöver dubbla vårt publiksnitt från 400 till 800 personer. Vi omsätter idag sex miljoner och vi behöver i ett första steg upp mot tio miljoner. Vi behöver bred stöttning från både kommun och näringsliv. Våra träningsanläggningar klarar inte dagens behov och sneglar vi mot Hockeyallsvenskan håller vår matcharena långt ifrån dagens godkända krav. Faciliteterna måste uppdateras på många plan.

Ovan nämnda saker är inget som sker över en natt, det är bara att titta tillbaka hur det såg ut för fyra år sedan. Vi omsatte 2,5 miljoner, hade 300 aktiva spelare och ett publiksnitt på 90 personer/match (dessutom med fri entré). Tålamod och långsiktighet är nyckeln till fortsatta kliv på utvecklingstrappan. Vi behöver fortsätta göra bra saker över tid och inte förhasta oss när det gäller ekonomiska satsningar. Det gäller att växa i takt, annars kan den trygga ekonomiska delen snabbt förändras till ett orosmoment. Våra supportrar behöver visa stöttning i med- och motgång, ta sig till Sméhallen alltid oavsett!

Det spelar ingen roll hur mycket Lindens spelare och organisation vill utveckla ishockeyn i Eskilstuna om vi inte har kommunen, näringslivet och våra supportrar med oss. För det är en resa som måste göras TILLSAMMANS!


Anders Björk, klubbchef
Eskilstuna Linden Hockey

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info