Hoppa till sidans innehåll

Linden jagar tredje raka

29 NOV 2016 09:41
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 10:53

Som alla vet har Linden fått en pangstart i Alltvåan och toppar på full poängpott efter två omgångar.

I kväll ställs laget inför sin tuffaste uppgift hittills då svårspelade tabelltvåan Tyresö/Hanviken gästar Sméhallen. Tredje raka hägrar förstås och tränare Gustaf Länn har som vanligt koll på läget och vet hur taktiken ska läggas upp:

- Ganska enkelt. Det är ju bara att prestera på den högstanivå som vi kan, säger han och ler för att sedan bli lite allvarligare:

- Men framför allt får jag försöka få spelarna att lugna ner sig lite i offensiven. Det blev många gånger alldeles för ivrigt mot Viggbyholm och då fick vi ett flertal 2-1-lägen mot oss. Tyresö har ett par spelare vi måste se upp med och ett smartare spel och uppmärksamhet på de farligaste gästerna är tanken.

Linden förlorade med uddamålet på hemmais men vann en dramatisk batalj i efter straffar i Tyresö. Jämnt alltså mellan lagen och det blir säkert tuff igen.

Stämningen är på topp i truppen efter framgångarna på sistone och att ladda för en tidig "seriefinal" är inga problem. Länn matchar även nu fyra kedjor och tre backpar för att skapa kraft och ork ända till sista spelminuten. Tredjeperioderna har så här långt oftast gått i Linden-favör.

I kassen får Jesper Boklund nytt förtroende efter sina två inledande topprestationer.

- Ett naturligt val då han är i toppform och vi hoppas på en ny stark insats, säger Länn som bland utespelarna har stort förtroende för samtliga men gärna berömmer den defensiva "linan" Alexander Lundström, Eric Yngve och Michael Eklöf.

Av utespelarna saknas bara Viktor Madell och David Morell som är sjuka och Carl Wallin som är skadad, i övrigt är samtliga 18 disponibla.

NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info