Hoppa till sidans innehåll

Nya bakslag i truppen

23 OKT 2017 21:47
  • Skapad: 23 OKT 2017 21:47

Efter sju sorger och åtta bedrövelser såg det äntligen ut att ljusna för Linden i hockeytvåan med segrar i de två senaste matcherna.

Tråkigt nog har nytt mörker lagt sig över representationslaget. Inför tisdagens bortamöte med Tumba är det in i det sista osäkert om man kan skrapa ihop tre femmor.

- Det är för bedrövligt, suckar tränaren Gustaf Länn. Till alla tidigare skador har vi nu kanske en handfull spelare till som inte kan eller vill vara med.

På backsidan utgår inlånade Marcus Ulf som blivit axelskadad och är borta minst tre veckor. Dessutom föreligger frågetecken för såväl Mattias Näslund som Gustav Eriksson som båda var sjuka på måndagen. Sedan tidigare är saknaden efter Jim Gustafsson och Kim Näslund stor.

På forwardsidan tvingas Linden undvara Jesper Karlsson, för jobb på annan ort, och Rasmus Hagström som tills vidare tar timeout då han tappat motivation. Inte heller Daniel Morell kan spela.

Som reservkeeper träder Johan Bäcklin in då Jesper Boklund tvingats lämna återbud. Mathias Jonsson får försöka fortsätta vara lika formstark på sistone och tar åter hand om kassen.

- Bra målvaktsspel och en effektiv defensiv är nyckeln till om det ska kunna bli någon poäng. Vi får försöka satsa fullt ut på kontringar och eventuella mål i power play och det är bara att försöka göra så gott vi kan, förklarar Länn som givetvis är mycket otillfredsställd med den prekära situationen.

- Det går ju inte alls att spela som man kunnat tänka sig. Riktigt, riktigt tråkigt.

Det krävs nog ändå en bragd om det ska bli någon form av revansch för 3-5 i förra mötet. Och sådana inträffar ju faktiskt då och då.

Första nedsläpp i Ishuset sker klockan 19.00.

NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info