Hoppa till sidans innehåll

Nyberg skriver historia

04 DEC 2017 21:48
  • Skapad: 04 DEC 2017 21:48

Tidig seriefinal i Alltvåan, skådeplatsen är Sméhallen.

Linden mot Segeltorp står på menyn under tisdagskvällen och mycket talar för att det skrivs hockeyhistoria.

Kanske till och med dubbelt upp.

Nyfiken?

Låt oss genast stilla den.

Glödhete anfallaren och veteranen Fredrik "Nypan" Nyberg är på väg att bli klubbens förste spelare att producera 100 mål! En "balja" räcker för att passera drömgränsen, gissa om 38-åringen är sugen på att skicka in minst en puck i motståndarmålet i denna toppmatch.

Lyckas sedan Linden, hittills utan poängförlust, vinna innebär det femte raka, i så fall en svit som aldrig tidigare skapats av klubben på den här nivån!

Nyberg har i vanlig ordning startat säsongen lite trögt. Nu börjar han närma sig storformen och då kommer inte bara de målgivande passningarna utan även fullträffarna. Fyra är hans produktion i Alltvåan så här långt:

- Klart godkänt. Det känns som om både jag och hela laget är på gång. Att göra mål är aldrig lätt men det är lättare med bra kompisar i kedjan.

Om du måste välja ett av de 99 som du minns allra bäst?

- Jag är dålig på sån´t så jag får väl dra till med 2-2 mot Värmdö. Det visade sig ju vara vad som behövdes för att avancera. Staforelli passade till Johan Cederberg som la fram pucken till mig "i slottet" och jag hade tur som fick in den i krysset. Alla säger ju att man ska skjuta högt och då är det bara att försöka.

Ni svarade för en närmast bragdartad avslutning som i sista spelomgången i division 2 fixade en plats i Alltvåan. Nu när så gott som alla är friska och hela finns det väl ingen risk att ni bommar kvalserien?

- Risk finns det alltid även om det ser ljust ut just nu. Normalt sett bör vi dock gå iland med målsättningen.

Efter tisdagskampen, som vanligt med första nedsläpp 19.00 återstår 16 matcher. Hur många ytterligare mål tror du att du hinner göra?

- Jag hoppas att det inte går troll i det här nu, jag sätter gärna en puck på hemmaplan och ser förstås ännu hellre att det blir avgörande. Annars är det bara att vänta och se.

- På frågan svarar jag åtta för att komma upp till tolv totalt. Det är en rimlig målsättning.

Hur länge tänker du fortsätta som aktiv?

- Än har jag inga planer på att sluta. Jag kör på så länge det är roligt att spela i en härlig gemenskap.

Backen Jim Gustafsson saknas på grund av skada. William Sassi har också gjort illa sig och Mattias Näslund var krasslig på måndagen och är knappast aktuell. Därför lånar Linden in Gustav Eriksson på nytt från IFK Arboga och har täckt in försvaret så gott det går. Spelsugen comeback gör senast mot Iron felaktigt avstängde Cristopher Norlin och det innebär i alla fall tolv forwards, Eric Yngwe vilar någon vecka till.

- Segeltorp är ett riktigt bra lag som vi ännu inte lyckats besegra. Jag ser det som en tuff utmaning och lägger en taktik som förhoppningsvis leder till att vi inte hamnar i underläge och måste kämpa hårt för att komma ikapp, deklarerar tränare Länn.

- Grundtaktiken går ut på att låta forwards hjälpa till mer i defensiven än vanligt, avlasta backarna och sedan försöka kontraslå kvickt.

NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info