Hoppa till sidans innehåll

Poliskonstapel ska styra upp J20-laget

26 JUN 2017 09:00
En polis med rötterna i Hammarby och fan av Leksand tar i höst över det viktiga ansvaret för Lindens J20-lag.
  • Skapad: 26 JUN 2017 09:00

Med stor glädje hälsas Mikael Ericson, 52, in i klubben och han ser fram emot sitt livs hittills största tränaruppdrag, första gången i karriären ska han nämligen trimma juniorer. Tidigare har han så gott som enbart ägnat sig åt yngre förmågor.
-  Jag är inspirerad och laddad inför uppgiften. Hockey är en passion för mig och det känns bara kul att kunna få bidra i en ny förening.

Linden har letat med ljus och lykta efter en tränare för de äldre juniorerna. "Jakten" stannade till sist vid Mikael som man fått tips om och när han fick erbjudandet tog det inte lång stund att tacka ja.
- Jag kände ju suget efter ett litet uppehåll som tränare och när hustrun (Irina) inte hade något att invända var det inte svårt att komma överens.

Fruns son Dennis var för övrigt den främst bidragande anledningen till att Mikael började träna unga, mer om detta lite senare.
- Det här ska bli hur spännande som helst och jag är väldigt nyfiken på vad jag får för ungdomar att träna och matcha.

När det skrivs har Mikael ännu inte sett en enda spelare, bara fått besked om att det är en rejält tilltagen och målinriktad trupp. Vilket passar honom själv perfekt:
- På den nivån måste man ha höga ambitioner och jag hoppas att killarna är beredda. Grundinställningen hos mig är att det ska vara tävling i varje moment då man tränar. Det är då man gör störst framsteg och utvecklas.

Svårt kanske att veta hur det ska bli men Ericson har visionen klar:
- Jag vill skapa A-lagsspelare och hoppas att den viljan ska finnas hos alla!

Ishockey har i alla år varit ledstjärnan i Mikaels fritidsliv. Han har som aktiv representerat en handfull klubbar i och runt Stockholm med de flesta åren i Hammarby där han också har sitt starkaste idrottsminne, junior-DM-guldet efter finalseger mot ärkerivalen AIK!
- Sån't glömmer man aldrig och något liknande upplevde jag aldrig på seniornivå.

När Mikael avrundade sin spelarkarriär blev det ett "glapp". Men så träffade han Irina vars ättelägg också gillade ishockey och så tog han sig an honom med Huddinge som bas. Och så var han igång igen.
Efter flytt till Kvicksund 2005 tog 52-åringen sig an ungdomslag i Västerås IK och hann även med en sejour som assisterande tränare för Hallstahammar. I VIK spelar alltjämt sonen Christopher Robin, i det juniorlag som ska spela i J20 SuperElit medan Dennis och Emil lagt puckarsporten åt sidan.
- Det var en härlig tid i VIK och det roligaste därifrån var då jag ledde laget på utflykt till USA och en turnering i Chicago. Mycket häftigare än så kan det inte gärna bli, förklarar Mikael och ler med hela ansiktet då han drömmer sig tillbaka.

Västerås blev trea men Lindens nye juniortränare var också "over there" med Huddinge som vid två besök lyckades ta hem slutsegern i samma turnering.
Bakom sig har alltså Mikael Ericson meriter såväl från såväl aktivt spel som träning. Utbildningen är gedigen, alla "steg" utom elitkursen är avverkade och det finns kunnande och erfarenhet från många olika nivåer.

Varför då Linden igen där du hade en kort period för ett antal år sedan?
- För att jag är sugen på att bidra lite i den sport jag älskar och att det nu blåser så positiva vindar som genomsyrar hela föreningen. Det känns som en avsevärd skillnad jämfört med förra gången.

Inte omöjligt att Ericson är mannen att lyfta de talangfulla juniorerna ytterligare något snäpp och hans målsättning är hög:
- Man måste tro att det går att vinna ALLA matcher!

Hur var det då med engagemanget för Leksand?
- Pappa höll på Brynäs så då behövde jag något annat och det blev ett lätt val. Det har sedan styrkts efter det att jag började assistera som tränare på hockeyskolan där uppe och nu har det blivit några nyttiga år.

Också en merit som gett nyttiga utbildningskunskaper.

Säsongen som gick avslutade vi spelarintervjuerna med en rolig historia, ett inslag som blev mycket uppskattat. På den linjen fortsätter vi och även en tränare ska givetvis bidra. "Micke" hoppas att ni skrattar åt följande:

"Bruden frågade nyfiket sin nyblivne make direkt efter vigseln:
- Älskling. Vad var det du såg hos mig som gjorde att du ville gifta dig med mig?
Brudgummen tittade storögt på sin hustru och sa:
- Funderar du också på det?"

NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info