Hoppa till sidans innehåll

Sommarprat med Dennis Hildeby

03 JUL 2020 10:34
  • Uppdaterad: 03 JUL 2020 10:34

Sommarintervju med hockeymålvakten Dennis Hildeby som har Linden Hockey som moderklubb.

Hej, Dennis! Berätta lite om dig själv, vem är du?
- Jag är född på Nyköpings lasarett, härstammar från Järfälla kommun norr om Stockholm men uppvuxen i Eskilstuna sedan två års ålder.

Trots din ringa ålder (snart 19 år) har du hunnit representera några klubbar, berätta om din resa.
- Jag började lira hockey vid 7 eller 8 års ålder, i Linden såklart! Precis som med alla andra så testade man på och tyckte det var skoj så man fortsatte. Och jag beslutade mig för att bli målvakt också. Jag testade på och tyckte det var roligt. Jag fick också mycket beröm vilket gjorde det ännu roligare samt att jag haft en kusin som spelat på division 1-nivå i Järfälla som var lite av en förebild för mig.
    Jag spelade i Linden fram tills U15 då jag bytte till Åker/Strängnäs. Spelade där ett år innan jag fick ett erbjudande att spela i Hudiksvalls U16. Jag beslöt mig för att ta chansen att flytta hemifrån. Och chansen att få spela tv-pucken lockade såklart väldigt mycket och var en av anledningarna till flytten. Södermanlands tv-pucken hade samlingar med bl.a. fystester, där de plockade de fem bästa målvakterna i deras ögon där jag inte var inblandad. Så att få chansen att spela tv-pucken med Hälsingland var såklart otroligt roligt. Det var även den turneringen som gav mig chansen att visa upp mig och därför ta mig in på Timrå IK Hockeygymnasium. En klubb jag spelat i mina tre senaste säsonger.

Din senaste säsong i Timrå J20 måste du vara nöjd med, du låg högt upp i målvaktsligan över räddningsprocent och insläppta mål.
- Förra säsongen var nog min bästa på länge! Vi fick ihop ett bra gäng grabbar som spelade för varandra och gjorde det enkelt för mig som målvakt. Det var ett jäkla lyft från säsongen innan, då vi fick spela negativt kval.

Men nu har du bytt klubb, berätta om valet och varför?
- Under säsongen har jag pratat mycket med Färjestad angående en flytt. Jag har spelat i många klubbar och min anledning till att jag byter klubb är alltid att jag anser att det finns bättre utvecklingsmöjligheter i den föreningen. Färjestad har bättre förutsättningar på juniorsidan än vad Timrå har, speciellt på målvaktssidan. Vilket är en av anledningarna till flytten.

Har du någon personlig målsättning som hockeyspelare?
- Det är mitt sista år som junior och jag behöver ta stora kliv om jag ska lyckas med mina mål jag satt för mig själv. Därför behöver jag spela i en förening med bra träning, som Färjestad kan erbjuda.

Följer du din moderklubb någonting nuförtiden?
- Moderklubben har alltid en stor plats i hjärtat och det är otroligt roligt att se hur hela föreningen lyft sig om man jämför med hur det var när jag spelade där. Då var det lite av en klubb i kris, men som sagt, sjukt roligt att se var klubben är idag och det ska bli väldigt spännande att följa kommande säsong.

Har du spelat med någon i Lindens A-lag?
- Jag har spelat med några i A-laget och känner till väldigt många. Hugo Ollila och Oliver Skoog spelade jag med för väldigt länge sedan, i 00/99-kullen där jag var med en del under mina år i Linden.
Jag har mött Hugo några matcher i J20 Superelit också, han har nog hängt nån balja tror jag.
    Sen har jag haft Anders Olsson lite som en instruktör på målvaktskamper i Västerås, så han har hjälpt mig lite med min utveckling. Alexander Larsson har jag nog haft som ledare under Lindens hockeyskolor också. Han har hängt lite baljor även han på allmänhetens åkning om jag inte minns fel.
    Jättetrevliga grabbar, tyvärr inga jag har kontakt med idag vilket är jättetråkigt, såklart. Men när man spelat i så många lag och lärt känna så många fina människor som jag gjort är det svårt att hålla kontakten med alla.

Vi får önska dig en trevlig sommar!
- Tack, detsamma!

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info