Hoppa till sidans innehåll

Spelskicklig center vill bidra till division 1-spel

10 JUL 2017 09:00
  • Skapad: 10 JUL 2017 09:00

En hungrig 20-åring.
Med spelsinne, teknik, snabbhet och offensivlusta utöver det vanliga som starkaste egenskaper.

Så kan man kortfattat och positivt karaktärisera Lindens första nyförvärv, Andrés Staforelli som lämnar Södertälje SK och i stället hoppas kunna bidra för att göra Eskilstunas hockeystolthet till ett division 1-lag.
- Det var inget svårt beslut att välja Linden som jag bara hört gott om. Jag gillar klubbens ambition att kliva uppåt i seriesystemet och har sedan tidigare goda erfarenheter av Gustaf Länn som tränare. Det ska bli riktigt, riktigt kul, säger Andrés entusiastiskt.

För att underlätta satsningen flyttar han från Södertälje till Eskilstuna och hoppas få ett mindre fysiskt ansträngande jobb än det han har nu.
- Att vara byggnadsarbetare är inte optimalt om man vill bli en bra ishockeyspelare, kommenterar han klarsynt.

De två senaste säsongerna har han spelat 39 + 39 matcher för SSK:s J20-lag. Med en hyfsad målfabrikation, sju senast, nio året innan.
- Hyggligt, inte mer. Men jag är ingen målkung utan jobbar mer för laget.

Lite blygsamma ord. I Åker/Strängnäs J18-gäng fixade han 2014-15 imponerande 64 poäng (38 fullträffar, 26 målpass) på 20 fighter! Så nog finns det potential i den långa kroppen alltid. Och Andrés har div. 1-meriter efter två A-lagsframträdanden för Åker/Strängnäs innan han återvände till Södertälje. Sina första lärospån gjorde han i Strängnäs redan som 6-åring och sedan har det bara rullat på:
- Självklart. Hockey är ju det roligaste som finns och jag har aldrig varit less.

Civilt är han tillsammans med Clara, innebandyess i Södertälje och hon följer inte med i flytten. På fritiden tycker han om att spela golf men ännu hellre bara lata sig.
- Det behövs när man har ett tungt arbete, förklarar 20-åringen nästan lite generat...

Samtidig garanterar han att han inte är någon latoxe på isen utan rejält laddad inför sin nya hockeyuppgift. Rätt inställning och hel och frisk torde Andrés bli en rejäl förstärkning i Lindens anfallsformationer.

NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info