Hoppa till sidans innehåll

Storpublik triggar

29 SEP 2016 11:39
  • Skapad: 29 SEP 2016 11:39

Välfylld läktare

triggar "hjälten"

 

 

Rekord är till för att slås.

Ett gammalt slitet uttryck i sportvärlden.

Lindenforwarden Jesper Lind, nyförvärvet från Nynäshamn, är dock fullt medveten om att det bli svårt att omgående upprepa målsuccén från i tisdags. Då fick han ju in fyra puckar i nätet, den sista två sekunder från slutsignal i period tre mot Segeltorp vilket gav tre viktiga poäng i premiären.

- Jag hade fullt upp med att kämpa för att jaga ikapp det underläge vi hamnade i, fokus låg inte på att räkna egna mål. Det var faktiskt lagkompisarna som uppmärksammade på att jag gjort fyra, hade noll koll själv, kommenterar 22-åringen som dock lär komma ihåg sin A-lagsdebut i Linden.

Nu står Hanviken på menyn och eftersom det är fritt inträde med kanske bortemot 1 000 åskådare får hemmalaget i vart fall det publikstöd man önskar. Fullt ös på läktarna är en sporre och Jesper ser med tillförsikt an fighten.

- Hanviken är mycket bättre än Segeltorp och jag hoppas förstås på ny seger. Men fyra mål igen känns som en utopi, att förbättra det personliga rekordet får nog vänta. Fast man kan ju alltid drömma och stor publik är en sporre.

- Uppgiften är inte enkel men kan vi spela lika bra som i tredje perioden senast och få stopp på deras snabba kontringar har vi god chans.

Storväxte Jesper värvades från Nynäshamn inför den här säsongen och kom till Eskilstuna så sent som 1 augusti. Han har acklimatiserat sig väl, stortrivs i sta´n och med klubben och hymlar inte med målsättningen:

- Jag vill högre upp i seriesystemet, gärna redan nästa år. Annars får vi väl satsa igen. Personligen siktar jag på spel i Allsvenskan.

Sin karriär påbörjade Jesper i Ekerö och sedan blev det hockeygymnasium i Nynäshamn. Via J20-spel i Kiruna återvände han till "Nynäs" och Linden blir hans fjärde förening. Om det sedan också blir den sista avgörs hur stora framgångarna blir ...

Det blev mycket nytt när han skiftade klubb. Ny bostad på ny plats, nytt jobb som hissmonterare hos Rapid, en av Lindens sponsorer, nya lagkompisar. Dock inga "inkörningsproblem".

- Nej. Allt har gått väldig smidigt och första positiva intrycket av Eskilstuna består. Liksom att få ingå i en härlig trupp. Där han för övrigt funnit kamrater som är stora beundrare av NHL-laget Pittsburgh Penguins.

- Det blir många tv-matcher, i verkligheten har jag ännu inte sett dem.

Jobb  och hockey tar det mesta av tiden. En och annan golfrunda hinns dock också med och handicap 14 är fullt godkänt.

I samband med varje spelarintervju avtvingas vår profil en rolig historia som knorr på presentationen. Här är Jespers bidrag, kort och koncist:

Två äldre man i samspråk när den ene utbrister:

- Det är ta mej tusan bättre att ha Parkinsons och spilla ut lite av groggen än att ha Altzheimers och hela tiden glömma bort var man ställt den.

NALLE WEINSTOCK

 

Skickades från Outlook

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info