Hoppa till sidans innehåll

Valberedningen informerar inför årsmötet

03 JUN 2016 11:05
Alla medlemmar välkomnas till årsmötet 2016, onsdagen 8 juni kl. 19.00 i Smehallen. Fika från kl. 18.30.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2016 11:28

Valberedningen har ett ansvar att finna kandidater till föreningens styrelse som, i sin tur, organiserar verksamheten utifrån föreningens stadgar samt fastställd verksamhetsplan och budget. Valberedningen med undertecknad samt Rolf Jansson och Gunnar Svensson har träffats under hela säsongen, vi har följt styrelsens arbete och deltagit vid några styrelsemöten. Med andra ord så har vi kontinuerligt utvärderat styrelsens arbete. Valet av styrelseledamöter handlar mycket om att fånga de personer som är beredda att ta ansvar för hela föreningens verksamhet. Det handlar också om att säkerställa kompetens på olika områden samt en kontinuitet över tid.
    Föregående verksamhetsår hade föreningen en relativt liten styrelse och några lämnade sina uppdrag av olika skäl. Föreningen befinner sig i en fas där vi anser att styrelsen måste vara större till antalet och till stor del nya ledamöter med ny energi, som har insyn i både barn-, ungdoms- och seniorverksamhet. Därför föreslår vi en styrelse på sju personer med möjlighet att göra fyllnadsval på ytterligare en eller två personer.


Valberedningens förslag
Från den sittande styrelsen avgår Göran Hagström, Lena Pettersson och Tommy Bernegård.
Valberedningen föreslår:
               omval av en styrelseledamot samt nyval av ordförande och fem ledamöter.
               omval på ordinarie revisorer samt nyval på revisorsuppleant.
               omval på en ledamot och nyval av två ledamoter i valberedningen.


Ordförande
Valberedningen föreslår
                nyval     Björn Holm        (1 år)
Björn har lång erfarenhet av styrelsearbete. Både inom Linden, Södermanlands Ishockeyförbund och andra ideella föreningar. Björn har spelat hockey i Linden, varit tränare och tränaransvarig i många år. Björn har det som krävs för att få struktur på föreningens möteskommunikation, uppföljning av beslut inom styrelsen och kansliet.


Vice Ordförande/Sekreterare
Valberedningen föreslår
                nyval    Åsa Olsson         (2 år)
Åsa har sin profession inom IT. Har tidigare varit vice ordförande i fackförbundet Vision i Eskilstuna. Hon är gift med förra Linden-backklippan Tobias Olsson och tillsammans har de en son i Hockeyskolan.


Ledamot
Valberedningen föreslår
                nyval    Josefin Rosedahl    (2 år)
Josefin har ett brinnande intresse för idrott och i synnerhet ishockey. Josefin arbetar idag inom Skandiakoncernen. Hon har ett stort kontaktnät och vill hjälpa till inom marknadsföringen i Linden. Hon har två söner som båda spelar ishockey.


Ledamot
Valberedningen föreslår
                nyval     Krister Cederberg      (2 år)
Krister har varit ungdomsledare i många år inom Linden, han har även spelat hockey i klubben och gjort många säsonger i Lindens A-lag. Krister kommer främst att arbeta med senior- och juniorverksamheten.


Ledamot
Valberedningen föreslår
                omval    Mika Seppänen     (1 år)
Mika har varit ledare under många år i Linden, till stor del kring tjej- och damhockeyn. Mika driver en byggfirma till vardags. Mika har arbetat i Lindens styrelse länge och är den ende kvarvarande enligt valberedningsförslag.


Ledamot

Valberedningen föreslår
                 nyval    Anna Huss Sundström     (1 år)
Anna anslöt till styrelsen mitt under förra verksamhetsåret på ett fyllnadsval.
Anna har som många andra hela sin familj inom verksamheten, sonen spelar i ett av pojklagen där hennes man är tränare. Anna vill gärna ta ansvar för delar av ungdomsverksameten. Till vardags arbetar Anna som barnmorska.


Ledamot

Valberedningen föreslår
                 nyval    Robert Jordman      (1 år)
Robert har en son som spelar i ett av de yngre lagen. Till vardags driver Robert ett företag inom plastindustrin. Robert vill lära känna föreningen från styrelseperspektivet och bidra inom hela föreningen.


Valberedning
Valberedningen föreslår
                  nyval   Tobias Skogh           (1 år)
                  nyval   Meredith Malloy       (1 år)
                  omval  Gunnar Svensson     (1 år)
Tobias har varit tränare i många år och kommer vara tränaransvarig och ansvarig för utbildning inom hela föreningen. Han jobbar till vardags med utvecklingsfrågor, personal och ledarutbildning.
Meredith spelar i Lindens damlag sedan många år, Meredith tränar tjejerna i Lindens Hockeyskola.
Gunnar har varit med i valberedningen i flera år och haft många andra förtroende- och ledaruppdrag inom föreningen.


Revisorer
Valberedningen föreslår
                  nyval   Titti Norlin               (1 år)
                  omval  Rickard Sundin       (1 år)
Titti har en son som spelar i Lindens A-lag. Titti är kassör i en annan stor förening och har bra erfarenheter kring ekonomihantering, liksom Rickard, som var revisor även förra verksamhetsåret. Han har haft en dotter som spelat inom damhockeyn i Linden.
Rickard driver till vardags hyresmaskiner i Eskilstuna.


Kassör
Valberedningen har tyvärr inget förslag till kassör, många har tillfrågats och inga förslag har inkommit. Därför överlåter vi detta till årsmötet och den nya styrelsen att hantera. En lösning kan vara att överlämna ekonomihantering till en extern redovisningsbyrå. Rent formellt är ordförande och övriga ledamöter gemensamt ansvarig för ekonomin, även om man lägger ut den externt. Valberedningen tar emot ytterligare nomineringar fram till årsmötesdagen och möjlighet finns även under årsmötet att föreslå kandidater till olika förtroendeuppdrag.


Vi ses på årsmötet!

Torbjörn Berglund
Sammankallande i valberedningen

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info