Hoppa till sidans innehåll

En fredagspoäng räcker

10 NOV 2016 09:08
  • Skapad: 10 NOV 2016 09:08

Alltvåan är ännu inte ett faktum för Linden när två spelomgångar återstår av seriespelet.

På fredagskvällen står därför en hel del på spel när Nynäshamn kommer på besök i Sméhallen, just nu som femte lag i tabellen, fyra "pinnar" efter och med en bedrövlig målskillnad.

Seger och målsättningen är uppfylld så att sista fighten mot Farsta på tisdag blir betydelselös. Av allt att döma räcker det med oavgjort vid full tid. Och vid förlust har ju Linden en sista räddningsplanka.

- Får vi stryk av både Nynäshamn och Farsta har vi inte i Alltvåan att göra. Men den utvecklingen har jag svårt att tänka mig, säger tränare Gustaf Länn inför avslutningen av division 2 östra B.

Idrott är nu inte alltid förutsägbar men det är ingen tvekan om att det vore ett stort debacle om Linden missar det upplaga läget.

- Enkelt sett är det bara att prestera det vi kan. Men det finns psykologi också. Alla spelare kanske inte kan hantera situationen. Själv tycker jag att det är jättekul med matcher som betyder något. Det tråkigaste som finns i hockey är träningsuppgörelser och spel i mellanläge av en serie, fortsätter "Gurra", fylld av optimism trots storförlusten i tisdags (Tyresö 8, Linden 2).

- Trots siffrorna tycker jag att vi gjorde en hygglig match i två perioder innan raset. I alla andra matcher mot de bästa lagen har vi hängt med och visat att vi kan slå alla.

Att det blev ett rejält bakslag oroar inte Gustaf. Han vet att det finns potential i hans trupp och hoppas förstås att hela laget nu tar sitt ansvar och också presterar.

Linden kommer helt ordinarie sånär som på Andreas Sollén vars semesterutflykt inte är avslutad.

Säsongen som helhet då?

- Klart bättre än tidigare i tvåan, laget har höjt sig markant. Sedan har väl dessvärre en hel del haft med sig i bagaget trista minnen från svaga tidigare säsonger med till viss del stukat självförtroende.

- Nöjd är jag med det mesta, inte minst att vi gjort många mål och frånsett senast släppt in förhållandevis två. Det är den standarden som behövs även framöver och jag lovar att det finns obrukad potential för att slå alla lag. Samtidigt gäller det att ha lite stolpe-in också.

Bara positiva tongångar alltså och nog kan vi väl räkna in Linden i Alltvåan senast efter tisdagsuppgörelsen. Och där hör ju tveklöst laget hemma med den kapacitet som finns.

NALLE WEINSTOCK

 

Skickades från Outlook

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info