Hoppa till sidans innehåll

En "kapare" såväl på is som sjö

17 OKT 2016 19:13
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 10:53

Öppen sjö eller fruset vatten spelar ingen större roll.

Lindens nye lagkapten Calle Wallin trivs lika bra på båda elementen som ju därför turligt inte krockar med varandra.

En annan passion är snowboard men den får han hålla tillbaka så länge seriespelet varar.

- Hockey är en underbar sport som jag inte vill vara utan. Fast sjöliv är också helt fantastiskt. Tänk att en varm, solig, sommardag få sticka ut på Mälaren eller i Stockholms skärgård, njuta av väder, stillhet och kunna göra strandhugg precis var som helst för att luncha. Jag har svårt att tänka mig något bättre, det framgår med all önskvärd tydlighet i hans värme i rösten.

- Jag sticker gärna ut i min motorbåt (en 24 fot lång Speedster) med en eller ett par kompisar och bara mår bra.

Att fladdra runt i rinken är däremot knappast Calles signum. I stället präglas han spel av struktur och disciplin där uppgiften i första hand är att skydda det egna målet.

- Det är min styrka på planen. Målskyttet överlåter jag åt andra.

En och annan framstöt i anfallsposition kan det dock bli i sällsynta fall. Ett sådant inträffade så sent som i fredags i bortafighten mot Nynäshamn där Wallin helt oväntat befann sig placerad framför motståndarkassen och där kunde raka in en retur. Hans första fullträff för säsongen, den sjätte totalt i Lindendressen som han iklädde sig för första gången för 2,5 år sedan.

I Eskilstunaklubben har Calle blivit en tillgång och fått popularitet bland de andra spelarna. Valet av lagkapten tidigare i höst var ganska naturligt.

- Jag är bra på att lyssna och bra på att peppa. Har alltid varit något av ledare och har tagit på mig ansvaret för att jag trivs med det.

De sex inledande division 2-uppgörelserna har bjudit på ömsom vin, ömsom vatten. Bottennappet är den onödiga hemmaförlusten mot Trångsund, då hjälpte det inte hur mycket Calle försökte inspirera.

- Det var en helt annan inställning i fredags i Nynäshamn. Då gnistrade det om hela laget och vi vann ju också väldigt välförtjänt.

På tisdagskvällen gästar bottenlaget Farsta Sméhallen. Tre nya poäng är nödvändiga.

- Med samma go som mot Nynäshamn är jag inte orolig. Tips? Vi vinner med 4-1!

Backfriskusen Wallin har goda meriter som spelare trots att han först i november blir 25. I division 1 har han representerat såväl Åker som Väsby samt testat för Almtunas A-lag där han tillbringade juniortiden.

Civilt kränger Calle bilar. För närvarande har han anställning hos G.J.´s Bil i Eskilstuna och tidigare jobbade han som säljare såväl i Uppsala som I Norrköping. I den östgötska metropolen var det hårda bud hos PlatinaCars. Med tanke på kraven om hundraprocentig insats för företaget var det omöjligt att kombinera med ishockey så det var bara att motvilligt acceptera ett sabbatsår. Lockelsen tillbaka till idrottslivet blev emellertid för svår så Calle bytte företag.

Han fick i alla fall en flygande start i Uppsala. Där gick han efter hockeygymnasiet runt och "tiggde" jobb och när han väl fick en säljtjänst gick det undan. Mazda, Subaru och Peugeot stod på menyn och den Strängnäsbördige backen lyckades över förväntningarna och blev "Årets säljare".

- Det är jag stolt över. Mitt motto är snabba avslut med målinriktad teknik. Men för en bra affär gäller att båda kund och säljare är nöjda, det är inte min stil att försöka "lura" någon bara för att nå resultat.

Det är skillnad mot hockeylivet. Där är det ju helt okej med finter och krumbukter.

Calles bidrag till det växande antalet roliga historier;

"En man som på ett varuhus tappat bort sin fru gick fram till en storbystad kvinna och bad att hon skulle inleda ett samtal med honom.

Damen i fråga ställde sig minst sagt undrande och var givetvis tvungen att fråga varför?

- Jo, förklarade mannen. Så fort jag står och pratar med en kvinna som har stora tuttar dyker den skatan upp som en blixt."

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info