Hoppa till sidans innehåll

Eskilstuna Linden Hockey, mer än bara hockey!

25 AUG 2020 14:24
  • Uppdaterad: 25 AUG 2020 14:24

Vår förening startade 1945, vi sällar oss till skaran som blivit anrik förening i Eskilstuna med 75 år i historieböckerna. Vi har bedrivit många idrotter genom åren bl a gymnastik, fotboll, bordtennis och numera har vi enda grenen ishockey i liv. Det ska inte ses som ett misslyckande utan en del i utvecklingen av dagens idrottsföreningar.

Linden Hockey är en förening som haft fin utveckling de senaste åren, skuldberget har bytts till stabil ekonomi och vi har idag ca 500 aktiva hockeyspelare, 120 ledare och engagerar tusentals människor. Företagen sluter upp och vill vara delaktiga i föreningens utveckling.

Vi har gått från att vara en breddförening till att ha verksamhet inom både elit och bredd. Senior- och juniorverksamheten ska båda bedrivas mot elitinriktning, vi är inte framme än på juniorsidan men vi är på väg, tålamod och göra bra saker över tid får föreningen att till slut nå våra mål.

Ungdoms- och motionsdelen som tillhör vår breddverksamhet växer. I och med nya ishallen skapas bättre förutsättningar för oss att ta ytterligare kliv. Mer humana istider, längre och fler pass väntas. Jag är beredd att säga: när den hallen står klar, har vi bra förutsättningar, det har ishockeyn aldrig tidigare haft om vi jämför med övriga idrotter i Eskilstuna.

Vi vill engagera så många Eskilstunabor som möjligt och det innebär också en riktig utmaning att hålla ihop föreningen, många drömmer om att bli NHL-proffs, en del är med för att det bara är roligt, en del vill hänga med kompisar och en del tränar för eget välbefinnande, etc. Alla har olika mål med sin hockey och alla behov är viktiga att tillgodose. Vår verksamhetsidé lyder enligt följande:
”Linden Hockey ska verka inom idrotten ishockey för barn, ungdomar, junior, seniorer och motionärer (både tjejer och killar i alla åldrar). Verksamheten inom Eskilstuna Linden Hockey skall leda till samhällsnytta. Så utöver att vi följer vår värdegrund och att alla verkligen skall kunna delta i verksamheten så genomför vi aktiviteter som ger föreningen god PR och stärker klubbkänslan och föreningen i stort.”

Vår förening är viktig för Eskilstuna, dels att vi bidrar till att medlemmarna ska få en samhörighet, bättre hälsa och en meningsfull sysselsättning, som i sin tur leder till samhällsnytta.
    Men allt är inte bara hockey, vi engagerar oss i många frågor som gör att Eskilstuna blir en bättre stad att leva och bo i. Vi arrangerar skridskodiscon, lovverksamhet med ishallen som arena, vi lånar ut 80 par skridskor till alla barn och ungdomar i Eskilstuna. Vi erbjuder låneutrustningar till både barn och vuxna för att alla ska få chans att ”prova på”. Vi har etablerade samarbeten med både gymnasium och högstadieskolor och föreningen tar emot praktikplatser från olika instanser.

Vi har haft en fin resa i 75 år, några gupp och punkteringar har vi allt åkt på men vi har överlevt och tagit oss vidare. Utveckling kräver tid, engagemang och i vissa delar ekonomi.

Vi är på god väg, kliv in i gemenskapen oavsett om du är hockeyspelare, ledare, funktionär, företagare eller någon som kan bidra med att vi fortsätter utvecklas.


Anders Björk
Klubbchef
Eskilstuna Linden Hockey

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info