Hoppa till sidans innehåll

Flygare ger Linden lyft?

16 JAN 2018 01:11
  • Skapad: 16 JAN 2018 01:11

Snart är Alexander Halling klar med sin pilotutbildning.
Under slutfasen av den ska han nu försöka få Linden att lyfta till högre höjder.
Han är klubbens senaste joker och debuterar redan i tisdagskvällens tidiga seriefinal, Alltvåans topplag Segeltorp tar emot i en ny, spännande thriller.
Den 23-årige Västeråsaren kommer närmast från spel i Hallstahammar men har meriter från division 1 efter en säsong med Surahammar och blir ett välkommet tillskott då det gäller att täta försvaret, Så här kommentarer han själv:
- Min styrka som back är defensiven. Fast jag gillar offensiva utflykter också, jag och Jim Gustafsson är nog ganska lika i våra spelstilar även om han är mer framfusig.
Det är en välväxt och reslig back Linden lyckats värva och Alexander är heltänd inför uppgiften.
- Klubbens ambition lockade liksom möjligheten att utvecklas i en bättre klubb. Att det blev Linden var ganska naturligt då jag har gamla kamrater i föreningen.
Linden försökte redan i höstas kontraktera Alexander men han satsade då på sin civila karriär. Nu är det lugnare på skolfronten och då kan han fokusera helhjärtat på sin favoritsport.
Halling är fostrad i Västerås IK men blev aldrig aktuell för spel i A-laget. Efter junioråldern anslöt han därför till Surahammar, tog ett sabbatsår för att ägna sig åt utbildningsstart i San Diego och vid återkomsten till Sverige blev Hallstahammar i division 2 ett lämpligt alternativ.
- Jag älskar ju hockeyn men hade också skola att tänka på så toppsatsning var inte tänkbar. Det är andra förutsättningar efter nyår och det ska bli jättekul att få lira i det här gänget.
Roligaste hockeyminnet hittills då?
- När vi i VIK:s J20-lag slog ut Skellefteå i åttondelsfinal i junior-SM via två skrällsegrar på bortais. Att vi sedan förlorade i kvarten mot Linköping var inte lika roligt.
Tre matcher på raken har Linden hamnat i brygga, tagit sig upp och avgjort på straffar. Mot Segeltorp, som vann komfortabelt i Eskilstuna, hoppas tränare Gustaf Länn framför allt att slippa se underläge med flera mål tidigt:
- Jag har ingen bra förklaring till det som hänt även om vi hade många utvisningar mot Rimbo senast vi möttes. Men det är tätare spel, inte minst i försvarszonen som måste vara fokus. Jag undviker gärna straffar.
I den trupp som ska försöka fixa tre poäng och serieledning saknas fem skadade spelare.
Andreas Sollén får vänta med sin återkomst efter hjärnskakning. Fredrik Nyberg står över i kväll och några omgångar till och dessutom saknas Eric Yngwe, Anders Johnsson som axelskadades mot Tumba och Viktor Madell som har bekymmer med ryggen.
NALLE WEINSTOCK
Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info