Hoppa till sidans innehåll

Full fart är Mickes motto

14 NOV 2016 07:39
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 10:53

Fort ska det gå när Micke Bernergård är i farten.

När ett justerat knä inte sätter stopp far hann vintertid som en virvelvind över isen, skridskoåkningen är hans främsta tillgång som hockeyspelare.

Under sommarhalvåret är det helt andra hastigheter som gäller. 26-åringen ingår nämligen i teamet bakom racerbåt-världsmästaren Pierre Lundin:

- En härlig sport. Men jag mekar inte utan har andra viktiga uppgifter.

Som exempelvis föra statistik över båtens prestanda under förberedelser och träning, en nog så viktig pusselbit.

Engagemanget för Lundin, som kör i Formula 2, har inneburit att Michael är den mest bereste av alla i Linden. Han räknar upp dussintals länder: Sydafrika, Italien, Portugal, Frankrike, alla nationer i Skandinavien bara för att nämna ett urval.

Ibland får faktiskt den kära ishockeyn gå i andra hand:

- Det händer tyvärr att det blir krockar och då måste jag ju prioritera båtracingen, säger Lindenforwarden och det låter nästan som han skäms en smula.

Pucksporten är annars en stor passion och det är ingen tvekan om att Micke inte är tillfreds med säsongen. En överansträngd sena i ett knä har spolierat det mesta och året ut blir det vila, laserbehandling och rehabträning för den slitstarke anfallaren som gör sitt sjunde spelår i A-laget och bara har ett tiotal matcher kvar till 200.

- Hur trist som helst att inte kunna vara med. Nu ska jag dock läka ut ordentligt och sedan tokladda för Alltvåan.

Sitt starkaste och roligaste idrottsminne finns bevarat från en sejour hos ett juniorlag i Boston. Michael berättar om hur han hamnade i USA:
- Jag hade en kvinnlig skridskotränare och hon hade kontakt med det här laget då de gästade Sverige och behövde lite förstärkning av spelare. Jag nappade direkt och fick sedan erbjudande om att fortsätta på andra sidan Atlanten och ett sån´ t äventyr vill man ju bara inte missa även om det kostade en slant. Det gick i alla fall skapligt och erfarenheterna har jag haft stor nytta av.

Ett annat hockeyminne är den DM-final för pojkar som Linden vann mot Södertälje och som Michael avgjorde på straff.

Jobb, träning och matcher upptar det mesta av hans tid. Kombinerat med lite golf på sommaren i Torshälla GK med ett handicap på strax över 6.

Yrkesmässigt är Bernergård en viktig kugge hos Barkmans Färg som ju hans pappa äger. Kundkontakter är hans främsta sysselsättning och det blir en hel del resa i Sörmland, Mälardalen och nu också upp mot Dalarna där företaget är på väg att etablera sig i större omfattning.

- Jobbet passar mig perfekt, jag stortrivs. Liksom i Linden, vi har en häftig sammanhållning och Alltvåan blir intressant. Det finns kapacitet i laget för en topplacering och nu är det upp till bevis, Förhoppningsvis får jag vara med och bidra när jag blir helt återställd.

Vi kan ju hjälpa Micke genom att  hålla tummarna.

I intervjun fick han svara på ett stort knippe frågor, här redovisar vi dessa och avrundar med hans "roliga-historie-bidrag", en liten fräckis.

Beskriv dig själv med tre ord!
- Glad, social, morgontrött

Vem är världens bäste hockeyspelare?
- Pavel Datsyuk, en rysk superstjärna, numera i KHL, som inte riktigt får de rubriker han förtjänar. Lika bra offensivt som defensivt. 

Motto eller visdomsord som har betydelse för ditt sätt att vara?
- Om någonting är värt att göras är det värt att göras ordentligt. 

Favoritplats i Eskilstuna?
- Med ett par polare och en öl i sommarvärmen så kan det bli var som helst. 

Om du var stormrik, hur skulle du använda slantarna?
- Pengar har inte direkt påverkat hur jag lever så att jag skulle förmodligen bjuda med nära och kära på en riktigt häftig resa någonstans. Alperna kanske. 

Person som du beundrar?
- Mark Bell, amerikansk styrkelyftare och affärsman. Han har tagit en väldigt krokig väg till att lyckats både i sin lyftning och i affärer. Han har en podcast som jag lyssnar på när jag kan. 

En levande människa du gärna skulle vilja träffa?
- Skådespelaren Mark Wahlberg, han verkar ha gjort mycket och ett gäng bra filmer. Och så kommer han ifrån Boston där jag ju spelade hockey i ett år.

Ditt sämsta inköp - hittills?
- Det måste vara när jag köpte fem kilo fint kött och glömde det i bilen mitt under sommarens hetta. Köpet och planen med köpet var det väl inget fel på men det blev pannkaka av alltihop. 

Fråga du aldrig skulle vilja svara på?
- Vad hände egentligen i Ängelholm 2011? 

Tidning du gärna läser?
- Jag läser nästan aldrig men det har hänt då och då på sistone att jag köpt en Kalle Anka pocket när jag handlar mat. 

Drömresemål?
- Jag har alltid gillat spel så Las Vegas vore häftigt. Jag skulle också vilja åka skidor i Alperna, det vore magiskt. Jag har vart i Österrike och Schweiz och den naturen kan man inte få nog av. 

Någon du skulle tänka dig att täppa till truten på?
- Jag inte påstå att jag delar åsikter med politikern Beatrice Ask. Hon har flera gånger uttalat sig klantigt och rent av felaktigt om fotbollen och dess supporterkultur.

Nämn något du älskar?
- Träning, styrketräning framförallt. Jag är definitivt inget fan av konditionsträning. Tur att det ingår i ishockeyn. 

Följdfråga: Något du hatar?
- Tidig morgon. Ingenting bra har någonsin hänt när man inte fått sova ordentligt. 

Undviker du gärna i Eskilstuna?
- Mått Johanssons väg i rusningstrafik är ingen höjdare. Den ligger på väg hem från jobbet och jag har kunder där så det är bara att kämpa. 

Hemlighet om dig som få känner till?
- Hemlighet vet jag inte men jag är intresserad av baseball, det är inte så vanligt här i Sverige. Inte heller helt kass på poker. 

 

"En kvinna skrattade och pekade på ölmagen till en gammal tjock farbror och sade:
- Är det Falcon eller Pripps du har där inne?

Lite ställd blev han men svarade:

- Jag har ingen aning, men det finns en kran under om du vill testa!

NALLE WEINSTOCK

 

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info