Hoppa till sidans innehåll

Full fart i båda hallarna

22 MAR 2017 09:38
  • Uppdaterad: 27 DEC 2017 12:57

Ungdomshockey från morgon till kväll blir det i Eskilstunas båda ishallar lördag och söndag.

Fast den traditionsenliga så kallade JYP-cupen startar redan fredag kväll och arrangerande Lindens 05:or inleder sitt gruppspel mot Jyväskylä Black.

- Vi har ingen aning om vad finländarna kan prestera men dom brukar ju vara bra. Oavsett hur det går i öppningen har vi en intressant och spännande turnering framför oss med massor av matcher, konstaterar Christian Mesimäki, en av hemmalagets tränare. Ovanlig så till vida att han dels är tämligen ung, blott 27 år, och inte har eget barn med i hockeyverksamheten. Hans dotter är bara två och har en bit kvar innan hon kan börja ...

Hur långt Linden kan avancera i cupen är förstås svårt att sia om. Ett vet man i alla fall: Det blir minst sex matcher (maximalt åtta) då cupen omfattar tolv lag och att samtliga går vidare, de tre främsta i varje sexlagsgrupp till A-slutspel, de sämre placerade till B-slutspel.

Förutom Jyväskylä Black har Linden att möta Hille/Åbyggeby från Gävle, Sölvesborg, Sollentuna och Säter i sin grupp.

I den andra medverkar Jyväskylä White, Järfälla, Trångsund, Gripen/Nyköping och Brinken från Stockholm. Speltiden är 2 x 15 minuter i gruppspelet, 2 x 20 när slutplaceringarna ska avgöras.

Christian har själv varit aktiv ishockeyspelare i Eskilstunaklubben. Han slutade emellertid som 16-åring.

- Det blev inte så kul med en sammanslagning så att man måste åka både till Mariefred och Åker för att träna.

Emellertid gjorde han comeback i Eskilstuna HC och fortsatte där som forward i några säsonger innan han för gott avrundade sin spelarkarriär.

Efter några års frånvaro från rinkarna började suget för sporten att komma tillbaka och han och en kompis erbjöd sig frivilligt att börja träna ungdomslag. Hockeyskolan blev en perfekt inkörsport, sedan blev han och kamraten Sampsa Suopajärvi och ytterligare en ledare ansvariga för det lag som innehåller spelare födda 2005.

- Drivkraften är att det är så roligt, vi är som en enda stor familj och ledare och barn trivs väldigt bra ihop. Att se glädjen hos de här små är obetalbart och det är hur spännande som helst att se hur de utvecklas. Jag räknar med att följa gänget till junioråldern och kan sedan mycket väl tänka mig något nytt, förklarar Christian, minst lika entusiastisk som sina 22 "telningar".

Av dessa är faktiskt två tjejer som konkurrerar på samma villkor och gör det bra:

- Många gånger är de tuffare än killarna!

Ett gott beröm med andra ord.

NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info