Hoppa till sidans innehåll

Full pott i årets sista?

12 DEC 2017 06:36
  • Uppdaterad: 27 DEC 2017 12:57

Tolv insläppta på de två senaste förlustmatcherna.
Så kan det naturligtvis inte fortsätta om Lindens dröm om kval ska leva vidare.
Ett tätare försvar och en defensiv femma att försöka neutralisera Rimbos vassaste anfallsformation heter den "medicin" som förhoppningsvis är verksam i kvällens match.
- För att lyckas tror jag på en del förändringar i laget men först strax innan första nedsläpp (som vanligt i Sméhallen 19.00) har jag bestämt hur. Men det gäller för alla att ta sig i kragen och det  är väldigt viktigt att vinna, förklarar tränare Gustaf Länn som tröttnat på förluster och läckaget.

Oklart är det också hur försvarsspelet ska organiseras. Det är inte alls omöjligt att man hinner hämta hem två backar att förstärka med, flera spelare är aktuella för inhopp från andra klubbar. Återstår att se vad man lyckas "värva" ihop.
Jämfört med Tumba-debaclet i fredags är i alla fall tre nyttiga "kuggar" åter. Mattias Näslund är fit for fight i de bakre linjerna och tilllbaka är också forwardduon Eric Yngwe och Anders Johnsson vilket betyder 12 anfallare att laborera med.
- Det är alltid en fördel att kunna matcha fyra kedjor, det är en styrka, resonerar Länn och har givetvis fog för sina synpunkter.

Duellen ingår i den sjunde spelomgången och när sedan en tredjedel av Alltvåan avverkats är det dags för ett längre jul- och nyårsuppehåll.
- Kommer lägligt men vi ska ha med oss en seger in i fortsättningen. Vi kan bättre än på slutet, påstår Länn som ser optimistiskt på uppgiften. Inte för att han måste utan för att det finns fog, upplänningarna har ju inte direkt rosat marknaden så här långt i Alltvåan.

I kassen fortsätter Mathias Jonsson med Johan Bäcklin som reserv. Jesper Boklund är indisponibel på grund av resa.


NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info