Hoppa till sidans innehåll

Fyra mål gav tre poäng

28 SEP 2016 19:42
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 10:53

Linds fyra fullträffar

gav tre poäng i drama

 

När blott två sekunder återstod skipades rättvisa i Segeltorpshallen på tisdagskvällen.

Efter ett drama som saknar motstycke skickade Jesper Lind in sin fjärde målpuck i division 2-premiären och fastställa segersiffrorna 6-5 till Linden.

Till slut med andra ord en smakstart på säsongen och strålande glad var förstås matchhjälten:

- Helt sjukt men fantastiskt kul förstås. Jag har aldrig tidigare i en A-lagsmatch gjort fyra mål så det var ju lämpligt när det nu behövdes.

Gästerna hade förtvivlat svårt att få hål på storspelande Segeltorp-keepern Marcus Norén och det såg dystert ut vid underläge 5-2 i slutet av andra tredjedelen. I numerärt överläge reducerade Alexander Larsson strax innan periodpausen och i slutronden handlade det om Jesper Lind show. Han ficade egenhändigt alla tre mål som behövdes för att vinna och berättar gärna om det avgörande.

- Vi fick tekning i anfallszon och hade tio sekunder på oss. Då snackade vi ihop oss och bestämde att det inte skulle bli någon övertid. Gissa om det kändes härligt att få in pucken.

Jesper spelades helt ren och gjorde inget misstag. Helt kliniskt skickade han otagbart in pucken i nätmaskorna och fick hela laget att jubla. Dock inte tränare Gustav Länn som hade svårt att hantera spänningen och satt i det närmaste helt slut och paralyserad då slutsignalen ljöd. Det tog närmare en halvtimme för "Gurra" att återhämta sig!

Linden inledde med tungt artilleri och hade i offensiven mycket väl kunnat ha ledningen med både ett och två mål. Segeltorps ledning mitt i peiorden kom som en kalldusch och det blev spänt hos gästerna som efter periodvilan fick se Segeltorp göra både 2-0 och 3-0 och dessutom snabbt replikera Linds reducering efter 2.29.

Viktor Mandell reducerade till 4-2 men hemmapojkarna behövde bara 42 sekunder på sig för att åter skaffa sig ett tremålsförsprång.

Men så tack vare Alexander Larssons snygga 5-3 tändes hoppet och blev också uppenbarligen den injektion som behövdes. För i slutperioden visade Linden upp sitt bästa spel för säsongen, ökade tempot och trycket på ett imponerande vis och mestadels handlade det om spel mot ett mål. Pressen resulterade alltså också när de för aftonen bästa fick spela och Jesper Linds äkta hat trick blev "grädde på moset".

För Linden gäller nu att ladda om batterierna, och den värsta nervositeten borde ha släppt, inför fredagsmötet med Hanviken. Då blir det också ett rejält publikstöd, förhoppningsvis runt 1 000 åskådare med alla inbjudna och sponsrande företag.

Tre nya poäng välkomnas.

 

 

MATCHFAKTA

Segeltorp-Linden 5-6

(1-0, 4-3, 0-3)

Första perioden:

10.25 1-0 Fredrik Berg.

Utvisade, Segeltorp: Linus Falk 2 min, Niclas Andersson 2 min.

 

Andra perioden:

1.10 2-0 Carl Åman.

1.24 3-0 Adam Lindgren.

2.29 3-1 Jesper Lind (ass Johan Cederberg).

4.18 4-1 Tobias Moqvist.

16.36 4-2 Viktor Madell (ass Alexander Lundström).

17.18 5-2 Fredrik Berg.

19.13 5-3 Alexander Larsson (ass Carl Wallin), spel 5 mot 4.

Utvisade, Segeltorp: Niklas Asterdahl 2 min, Tobias Moqvist 2 min. Linden: Sebastian Ekholm 2 min, Andreas Sollén 2 min.

 

Tredje perioden:

8.36 5-4 Jesper Lind (ass Alexander Larsson).

16.50 5-5 Jesper Lind (ass Fredrik Nyberg).

19.58 5-6 Jesper Lind (ass Fredrik Nyberg).

Skottstatistik: 25-50 (9-20, 14-13, 2-17).

Publik: 94.

Bra domare: Emil Netz, Strängnäs.

NALLE WEINSTOCK

Skickades från Outlook

 

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info