Hoppa till sidans innehåll

Gott hopp för skadad kvartett

29 AUG 2017 09:00
  • Skapad: 29 AUG 2017 09:00

Skador hör dessvärre till ishockeysporten men det är förstås väldigt ovanligt och illa att råka ut för fyra under en och samma match. Som vi berättade i referatet från fredagsmatchen i Hallstahammar var det dock precis vad som drabbade Linden. Inför onsdagskvällens säsongspremiär på hemmais fanns det all anledning att kolla läget med kvartetten.

Jesper Lind  har ont i handen sedan han täckt ett hårt skott som träffade illa. Den målfarlige centern meddelar dock att det varken finns något brott eller spricka och räknar med spel mot Södertäljes J20-lag.
- Lite smärta kan man alltid stå ut med, är hans kommentar.

Hur det blir med Calle och John Wallin är aningen mer oklart. Även om det är tufft virke i båda är det möjligt att nästa match dröjer en aning. Calle fick olyckligt en skridskoskena i ansiktet som rev upp ett djupt sår som krävde 15 stygn för att få ihop och kanske ska han på läkarorder ta det lite lugnt.
- Det var en ren olyckshändelse som jag egentligen inte vet hur den gick till. Men det hade ju kunnat gå ännu värre, nu klarade jag med liten marginal ögat, berättar Calle som åtminstone någon vecka framåt tänker skydda sig med galler.
- Ser kanske lite fånigt ut på en lagkapten men jag antar att det är ett nödvändigt om man vill vara med och leka.

Broder John fick på nytt ena axeln ur led efter en sammanstötning. Den rycktes emellertid rätt och han tänker inte kasta in handduken!
- Inte en säsong till som hjälplös på läktaren. Jag lär råka ut för samma sak fler gånger men tänker fortsätta tejpa och köra rehab och kämpa emot smärta. Lite får man tåla, operera tänker jag göra först efter säsongen.

David Morell skadade också en axel. Den unge forwarden verkar mest tilltygad av de fyra efter kollision i mittperioden.
- Jag avvaktar röntgen innan det går att ge besked. Positivt är att det inte gör lika ont nu som då axeln gick ur led för tre år sedan.NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info