Hoppa till sidans innehåll

Har lirat inför storpublik

14 FEB 2017 10:59
  • Skapad: 14 FEB 2017 10:59

Det finns inte så värst många division 2-spelare som lirat inför 1 500 åskådare, en minst sagt aktningsvärd publiksiffra.
Linden-backen John Wallin vet i alla fall hur det känns. Fast den gången handlade det inte om hockey:
- Jag gillar att spela gitarr och sjunga och när jag ombads uppträda i samband med Uppsalas idrottsgala i Fyrishov kunde man ju inte bara tacka nej. En häftig upplevelse och dessutom fick jag backstage träffa bland andra Ewa Dahlgren och Dogge Dogelito.
Sin musikaliska talang hade han då visat upp i olika ishockeysammanhang (junior i Almtuna) och en av ledarna hade kontakter med galaarrangörerna och det var så Johns framträdande kom till stånd.
Ett kul minne för livet.
I rinken har det inte gått lika bra, karriären har så här långt kantats av sjukdomar och skador och egentligen inte en enda fullödig säsong.
- Ja, det har varit motigt. Jag älskar ju sporten och vill självklart inte stå på sidan om, suckar John som alltså bara sporadiskt befinner sig på "rätt" sida av planket, alltså med istid.
- Jag vill ju så gärna vara med och bidra, kanske hinner det bli några matcher i Alltvåan om jag har tur.
I Linden är det en ofta återkommande axelskada som spökar och så här långt har det bara blivit en handfull matcher för hans del. Och är det inte skadan som ställer till bekymmer så är han ofta sjuk. Vilket i sin tur beror på nedsatt immunförsvar, John blir mycket lättare än andra förkyld!
- Trist förstås, men bara att kämpa vidare. Hockey är en del av mitt liv sedan barnsben och jag stortrivs med den sammanhållning som alltid finns.
Inte heller för John har vägen till Linden varit spikrak sedan han gjorde sina första lärospån i Strängnäs. Han har hunnit med ungdomslag i Södertälje och Almtuna och luktat på division 1-hockey i Surahammar. Efter tio matcher, John fick i stort sett enbart spela i box play, tröttnade han och sökte sig till Eskilstuna. Där han har rumphuggna år bakom sig. Med lång konvalescens efter axeloperationen i början av förra året.
- Nu ska i alla fall axeln inte kunna bli sämre så det är bara att bita ihop. Sedan får vi se vad det blir.
Till vardags arbetar John som lokalförmedlare hos Skandiamäklarna, han trivs och det är inte omöjligt att han ger sig in i  branschen på allvar så småningom:
- Yrket passar mig. Jag är ju ganska bra på att prata. Jag hämtar erfarenhet och räknar med en utbildning till mäklare.
Privat är han sambo med Michaela Smedeby (hon driver jympa-företaget Curves där männen är förbjudna). John har ingen hobby vid sidan av sin idrott men gillar alltså musik ("I Feel Coming" är favoritlåten för dagen) och trivs på dansgolvet även om polaren Jens Lind där är mer uthållig och aningen skickligare.
Så har vi då gett en liten bild av en av Lindens försvarare som fick ett antal frågor att besvara och som hedersuppdrag framställa en rolig historia.
Håll till godo gott folk.

Djurgården eller AIK?
- Laddad fråga då vi har några läger i laget. Har ingen riktig relation till någon av klubbarna eftersom att jag höll för Bajen som grabb så hjärtat slår nog lite hårdare för den klubben.

Hund eller katt?
- Hund alla dagar i veckan, kommer sällan överens med katter.

James Bond eller Martin Beck?
- James Bond. Förstå att få åka i alla snygga bilar, gå runt i snygg kostym, flörta lite, använda alla häftiga prylar och vara allmänt grym.

Fotboll eller ishockey?
- Har sparkat boll upp till 16 års ålder och tycker sporten är väldigt rolig men hockey slår nästan allt, förutom när man är skadad.

Aftonbladet eller Expressen?
- Aftonbladet. Använder appen dagligen för att bli uppdaterad om vad som händer runt om i världen men jag är lite kritisk till hur båda väljer att vrida och vända på sanningen i många fall.

TV eller bio?
- Blir rätt ofta en massa tv-tittande under kvällstid med flickvännen efter träning men det är ju något extra med att gå på bio så mitt svar får bli bio.

Hemmamys en fredagskväll eller krogrunda?
- Den frågan är svår. Hemmamys med "frugan" är riktigt gött men å andra sidan är en krogrunda med grabbarna grym då vi är ett så bra gäng. Dagen efter är dock inte lika graciös så jag väljer hemmamys en fredagskväll.

Läsk eller öl?
- Har svårt för läsk, dricker det väldigt sällan. Däremot blir det en och en annan öl vid festligheter.

Lamborghini eller Mercedes?
- Jag har inget jättestort intresse av bilar, bara de fungerar som de skall. Jag väljer Mercedes.

Slagskott eller handledsskott?
- Slagskott. Känslan av att få trycka till ett riktigt hårt och preciserat skott upp i krysset är helt magiskt.

Sommarsemester eller vinterparadis?
- Sommarsemester utan tvekan. Jag är inget stort fan av vintern eftersom jag alltid blir sjuk när kylan kommer.

SM-guld eller en miljon på banken?
- Haha, denna fråga är riktigt svår eftersom att man skulle kunna förvalta den miljonen på så många vis. Dock skulle ett SM-guld vara en pojkdröm som går i uppfyllelse, speciellt om detta skulle vara med Linden Hockey! SM-guld blir mitt svar.
 
Historien:
"En gammal gumma kom gående med två svarta sopsäckar på släp i var hand. Det var ett litet hål i en av säckarna och en hundralapp kom utfarande. Detta observerades av en polis som hejdade gumman och frågade vad som stod på.
- Tack, snälla konstapeln, sa gumman. Hela säcken är full med hundralappar men tro inte att jag stulit den. Jag bor precis vid fotbollsplanen och karlarna brukar kissa i min trädgård när det är match.
Då står jag där på lur med en rejäl häcksax och säger:
- 100 kronor, annars klipper jag av den!
- Det var ingen dum idé, skrattar polisen. Är det hundralappar i den andra säcken också?
- Nej, det är ju inte alla som betalar..."


Skribent: NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info