Hoppa till sidans innehåll

Hyperviktiga poäng på spel

12 OKT 2017 21:47
  • Uppdaterad: 27 DEC 2017 12:57

Minst två poäng är nog en nödvändighet på fredagskvällen om Linden ska hänga med i dansen när det gäller de fyra platser som ger spel i Alltvåan.

Värmdö har i nuläget en "pinne" mer och ska helst passeras när det är dags att summer halva seriespelet i division 2.

Men det krävs en riktigt stark prestation om det ska lyckas. På skade- och sjukdomsfronten är det ju dystert värre och laget saknar åtta ordinarie, flera av dem allra yppersta klass. Och det dröjer också minst en vecka innan ett par av dem kan vara aktuella igen.

- Jag hoppas och tror att vi kan prestera bra ändå, det finns gott kunnande i den trupp jag  har att tillgå. Med stark vilja och lite tur ska vi kunna vinna mot Värmdö även vid ordinarie tid, säger hårt pressade tränaren Gustaf Länn.

- Situationen är bedrövlig och jag har aldrig varit med om något liknande. Det är verkligen tufft läge och förutsättningarna är inte direkt de bästa. Men kan vi besegra Värmdö ska vi kunna få litet vind i seglen och knapra åt oss lite här och var.

Jesper Boklund är i alla fall tillbaka och tar hand om kassen från start. Dessutom tillkommer ett tillfälligt backlån från IFK Arboga i form avv 18-årige Gustav Eriksson, totalt sex division 1-matcher, och han tar plats direkt i försvaret. Där även William Sassi lär få mycket speltid.

- Sedan räknar jag med att Jesper Lind med en match i kroppen och några träningspass ska vara på väg mot formen. Han behövs i anfallsväg.

Samtliga uttagna måste lyfta sig för ett positivt utfall.

Status då på åtta som är borta:

John Wallin och Johan Cederberg är långtidsskadade, den sistnämnde möjligen spelklar i december, John kanske inte mer under säsongen.

Jim Gustafsson - knäskadad, comeback tidigast om två veckor.

Kim Näslund - brott på ett finger, opererad, sex veckors konvalescens.

Rasmus Hagström - knäskadad, borta minst två veckor, förmodligen längre.

Andrés Staforelli - illa tilltygad axel, i bästa fall åter innan oktobers slut.

Anders Johnsson - inflammation i en lungsäck, en komplikation efter hans tandskada tidigare, åter tidigast nästa fredag.

Mikael Bernergård - svårt magsjuk, under sjukhusvård och har gått ner tio kilo på ett par veckor. Knappast i spel mer i år.

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info