Hoppa till sidans innehåll

Ingen publik på Lindens matcher!

23 NOV 2020 14:59
Länsstyrelsen i Södermanlands län har beslutat att följa regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare
  • Uppdaterad: 23 NOV 2020 14:59

Länsstyrelsen i Södermanlands län, liksom samtliga länsstyrelser, har beslutat att följa regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Undantag görs för begravningar som får samla högst 20 personer. Beslutet börjar gälla den 24 november.

Beslutet innebär att den tidigare gränsen på max 50 deltagare upphör att gälla.

Från den 24 november får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tills vidare inte hållas i Södermanlands län om den samlar mer än åtta personer. Undantag gäller för allmänna sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall, om antalet deltagare inte är fler än 20.
- Jag förstår att föreskriften får allvarliga konsekvenser för bland annat näringslivet och idrottsföreningar. Men det viktigaste för företagen och den ekonomiska återhämtningen i länet är att spridningen av coronaviruset upphör så snart som möjligt. Det är därför tydliga åtgärder behövs som motverkar spridningen av coronaviruset, säger landshövding Beatrice Ask.

Beslutet kommer att omprövas kontinuerligt. Utgångspunkten är att den föreslagna begränsningen inte ska gälla för längre tid än fyra veckor.

Lindens klubbchef Anders Björk om beskedet:
- Det var väntat med tanke på regeringens budskap förra veckan. Jag tycker att det är bra att länsstyrelserna är överens och att beslutet gäller i hela Sverige. I och med Länsstyrelsens budskap har Linden beslutat att köra publikfritt tills nya direktiv kommer i frågan. Budskapet är tydligt från Länsstyrelsen och Regeringen, undvik att träffas om det går, avslutar Anders.

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info