Hoppa till sidans innehåll

Intervju med SSK-spelare inför jubileumsmatchen

26 AUG 2017 09:00
  • Skapad: 26 AUG 2017 09:00

Sörmlands bästa hockeylag var i våras inte långt från att åka ur allsvenskan.
Efter ett dramatiskt kval lyckades i alla fall anrika Södertälje Sportklubb slippa degradering efter något som kan betecknas som ett praktfiasko totalt sett.

En som gjorde debut i SSK under höstspelet var forwarden Victor Andersson och han fick vara med om en exempellös "berg-och-dalbana":
Han vill slippa något liknande och målsättningen är en plats bland de åtta främsta och därmed teoretisk möjlighet att nå högsta serien.
- När jag fick kontrakt i november låg Södertälje sist men sedan gick det uppåt i 15 omgångar innan både jag och laget hamnade i en oförklarlig svacka och rasade på nytt. Det får naturligtvis inte upprepas, säger Victor som på söndag äntrar Sméhallens is för första gången i SSK-tröjan.

Då handlar det ju om träningsfight med SHL-klubben Färjestad med nedsläpp kl. 15.
- Ska bli hur kul som helst att få möta ett elitserielag.
Vi är taggade och ska göra vårt allra bästa. Räkna med en välspelad och målrik tillställning som vi vinner med låt säga 5-4.

Hittills har förberedelserna inför allsvenska starten mot Leksand den 19 september gått friktionsfritt för Södertälje som hunnit med ett träningsläger i engelska Sheffield och en segermatch mot AIK.
- Det blev en seger och en förlust mot Sheffield Steelers så än så länge har vi plusstatistik under försäsongen och fortsätter gärna så. Naturligtvis är det fullt allvar på söndag, deklarerar Victor.

Själv har 26-åringen representerat såväl Haninge som Huddinge och en period som junior även AIK. Han har ett antal besök i Eskilstunas ispalats med de två första lagen, däremot är ju SSK en sällsynt gäst. Ingen tycks ha riktig koll men förmodligen är det första gången A-laget visar upp sig sedan invigningsmatchen mot Helsingfors för tre decennier sedan.

Victor Andersson är en av många gedigna kuggar i dagens Södertälje dit han i höstas värvades av tränaren Mats Waltin:
- Bara att tacka ja när man får chansen att spela i en högre serie. Jag lovar också att ta revansch och det kan knappast gå sämre.

Den flinke högerforwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt och räknar kallt med att lyckas bättre. Han spelade 32 allsvenska matcher som resulterade i tre "pytsar"" sammanlagt, inte så värst mycket att skryta med,
- Håller med. Man måste ha krav på sig att prestera mer.

Styrkan som hockeyspelare då om du inte är någon utpräglad målskytt?
- Jag är slitstark och gillar fysiskt spel även om jag är ganska liten.
Och jag är väldigt kvick på isen.

Håll gärna ögonen på Victor och kom i tid du som tänker övervara toppmatchen. Biljetterna är attraktiva men inte numrerade, så det är ett bra tips!


NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info