Hoppa till sidans innehåll

I pappas fotspår

03 OKT 2016 23:14
  • Skapad: 03 OKT 2016 23:14

Pappa "Robban" spelade både fotboll och ishockey med framgång.

Men när "junior" måste välja fanns inte minsta tvekan.

- Hockeyn har alltid varit nummer ett. Nu ska jag försöka bli så bra som möjligt, säger talangfulle Lindenforwarden Alexander Larsson som spänner bågen högt då han avslöjar sin idrottsdröm:  Att någon gång få spela i favoritlaget AIK.

Karriären är ännu i sin linda. Alexander är ju yngst i A-truppen med sina 19 år och än är det en bit kvar till allsvenskan. Stegvis blir den slitstarke anfallaren i alla fall bara bättre och bättre. Så sent som i fredags kväll blev han lagets bäste målskytt mot Hanviken med sina två fullträffar men det hade han svårt att glädja sig åt:

- Vi fick ju stryk. Då kan man aldrig vara glad.

I somras tog Alexander studenten från SMID-programmet på Rekarnegymnasiet. Vid sidan av idrotten en av hans hittills häftigaste upplevelser.

- Att stå på lastbilsflaket och känna att skolan var över är något jag nog aldrig glömmer.

Sedan berättar Alexander om några andra starka minnen:

- För tre år sedan firade vi pappas födelsedag med besök i London och då tittade vi på Tottenham mot Sunderland i Premier League. Häftigt värre när hemmalaget avgjorde i slutminuterna.

Och så på det personliga sportsliga planet:

- Debuten i A-laget 2014 även om vi torskade mot Flemingsberg och så en semifinal med 97-laget mot en finsk klubb i JYP-cupen i Jyväskylä är hittills det roligaste. I semin låg vi under klart men lyckades vända. Tyvärr förlorade vi sedan finalen.

Det mesta i Alexanders liv kretsar kring ishockeyn, träning, resor, matcher, uppladdning. Han är till och från lagerarbetare genom ett bemanningsföretag, dock med något oregelbundna jobbinsatser.

- Det är inte lätt att få fast anställning, kanske måste jag plugga vidare. Skönt i alla fall med ett års ledigt från skolan.

Låter som mycket fritid. Hur får du tiden att gå?

- Genom att umgås mycket med flickvännen Julia (snart ett år ihop), vänner och bekanta, berättar Alexander och avslöjar att han har en stor passion för tv-spel i allmänhet och Fifa i synnerhet. Version 2017 är redan snart överutnyttjat!

Hittills har inte Alexander varit någon notorisk målskytt utan mest grovjobbare. Kanske lossnade det rejält senast och han sätter självklart gärna nya "pytsar" i Nyköping på tisdagskvällen. Seriefavoriten Gripen har inlett med två raka segrar och det krävs en kraftinsats och lite tur om Linden ska kunna knipa någon eller några poäng i Sörmlandsderbyt.

- Dom är favoriter och har pressen på sig. Vi ska åtminstone försöka överraska, försäkrar Alexander som avrundar vår intervju med följande roliga historia:

"Två norrmän stod och samtalade om veckan som gått och vilka upplevelser de varit med om.

Ole:

- Du må tro att jag var med om något obehagligt i onsdags. Hissen därhemma stannade och jag satt fast i tre timmar innan jag fick hjälp.

Stein:

- Det var väl inget. När rulltrappan stannade på varuhuset blev jag stående i fyra."

NALLE WEINSTOCK

Skickades från Outlook

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info