Hoppa till sidans innehåll

Klubbchefen gör allt för att ge Linden PR

03 MAJ 2017 09:34
  • Uppdaterad: 27 DEC 2017 12:57

Hela Linden andas optimism.

Det är ingen överdrift att en positiv anda genomsyrar hela verksamheten.
Det är heller inte fel om vi påstår att klubbchefen Anders Björk nog inte har bara ett finger utan minst en hel hand som pådrivare och inspiratör.
Fast själv vill han tona ner sin roll i den goda utvecklingen under säsongen 2016-17:
- Det här är ett lagarbete där alla är viktiga kuggar. Men visst är det väldans trevligt om man kan bidra, det är ju liksom meningen.

Första året på den nyinrättade posten har Anders lyckats ingjuta mod i hela föreningen och hunnit med att genomföra åtskilliga förändringar även om de mestadels handlar om insatser i det tysta. När vi ber honom plocka fram det han är mest nöjd med kommer svaret blixtsnabbt:
- Gratis utlåning av de 80 par skridskor vi förfogar över. Hyran är borta och det gynnar inte minst skolelever på allmänhetens åkning. Ingen ska behöva avstå att åka av ekonomiska skäl.  De relativt små slantar som Linden går miste om hittar vi på annat sätt. En klar och uppskattad plusvariant och bra PR för klubben.

Just ungdomar ligger varmt om hjärtat hos Anders Björk. Kommande vinter fortsätter J20-grabbarna i sin division 1-serie medan nystartade J18-gänget får börja i andra divisionen.
Att sprida PR om och kring Linden är ett av uppdragen för klubbchefen. Sponsorjakt står ständigt på agendan och ingår i det dagliga arbetet.
Och reklam gör man bland annat genom en allt mer omfattande lansering med information dels på den egna hemsidan, dels via sociala medier - främst Facebook - som fram till den här säsongen varit något av en "vit fläck", I det sammanhanget finns förstås ytterligare utvecklingsmöjligheter.     
Vi ska heller inte glömma bort engagemanget för flick- och kälkhockeyn. Liksom A-lagets framgångar under säsongen där det länge fanns möjlighet att kvala in till division 1.
- Där har jag inte så mycket inflytande men jag led med grabbarna som var så nära. Men jag deppade en kvart, sedan samlade jag ihop mig och insåg att laget, även om man föll på målsnöret, genomfört ett spelår långt utöver förväntningarna.
- Jag tror förresten att vi får ett ännu bättre lag inför hösten och målsättningen är att avancera. Kanske vi lyckas bygga upp en riktigt stabil grund först och möjligen komma bättre förberedda.

Glad är givetvis Anders för att man med gemensamma krafter lyckats höja hockeyintresset i Eskilstuna och ökat publiksiffrorna markant.
- Målsättningen är att försöka öka åskådarnas antal ännu mer:
- Har vi en bra produkt tror jag att det finns potential. I höst blir det förresten en riktig rivstart då vi Ishallen fyller 30 år. I en jubileumsfight har vi lyckats med bedriften att få hit Färjestad från högsta ligan att möte Södertälje från allsvenskan. Jag rekommenderar alla hockeyälskare att boka in SÖNDAGEN DEN 27 AUGUSTI som jag tror kan bli något alldeles extra.

Björk har många trådar att "rycka i" och har, som ett slitet uttryck, "många bollar i luften". Det gäller att vara alert på alla nivåer.
- Sportsligt hoppas jag för att Linden snart spelar i division 1 och fortsätter att blicka uppåt. Samtidigt gäller det att förnya och stimulera hockey för ungdomar och tjejer. Att bygga en stark grund och hålla den. Och på så sätt sprida intresset för sporten i allmänhet och Linden i synnerhet ytterligare.

För närvarande arbetar han med att formulera ett policydokument som ska läsas och godkännas av såväl ledare som medlem.
- En värdegrund på pränt som ska gå som en röd tråd i hela föreningen och som vi förutsätter ska följas. Det är egentligen självklarheter hur man ska eller inte ska bete sig men det är självklart allra bäst med skrivna föreskrifter.

Anders hoppas att föreningen fortsätter att växa, såväl när det gäller lag (i dag finns 17) som utövare. Samtidigt är han väl medveten om att det är trångt om saligheten och träningstider trots två hallar och uterink. Och när frågan kommer på tal har han en önskedröm som skulle lösa åtskilliga knutar:
- Tak och väggar över uterinken! Kan vi få kommunen att sätta till slantar blir det ett enormt lyft. Den som lever får se.

Anders Björk är ingen okänt namn i Eskilstunaklubben. Efter två års studier på Bosön blev han 2001 föreningskonsulent i Linden där han bildlikt talat alltid haft sitt hjärta.

Efter några inledande tjänsteår valde han kommunalt arbete och efter praktiskt taget tio år fick han erbjudande om en framskjuten plats i Lindens organisation. Tveksamheten varade inte länge och nu är det full rulle framåt som gäller.
- Jag älskar det här, allt är helt i min smak och det går inte heller att klaga på arbetsmiljön sedan frivilliga krafter fixat ett kansli (vägg i vägg med de båda hallarna) som är funktionellt och som vi är stolta över.

NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info