Hoppa till sidans innehåll

Landslagsman med Lindenrötter tar nytt jättekliv i hockeykarriären

08 JUL 2017 09:00
Ingen rast och ingen ro.
Så ser som bekant livet ut för idrottsutövare på lite högre nivå.
Hampus Larsson, fostrad i Linden, är inget undantag.
  • Skapad: 08 JUL 2017 09:00

I hemstaden Eskilstuna sköter Hampus Larsson just nu försäsongsträningen på egen hand och lirar dessutom inlines-hockey som extra krydda. 22-åringen spelade nyligen VM i Bratislava där det blev en fjärdeplats i hans landslagsdebut och innan dess har han blivit både svensk och nordisk mästare för Köping i den lite annorlunda grenen. I helgen kan det bli ett andra SM-guld, västmanlänningarna vann serien och är favorit till andra raka.
Om det sedan blir någon fortsättning med inlines-lir står dock skrivet i stjärnorna när han nu ska ta ett stort kliv i sin hockeykarriär, lämna degraderade Västerås och i stället dra på sig Timrås rödvita tröja i allsvenskan:
- När VIK åkte ur blev det naturligt att byta klubb. Man vill ju spela på så hög nivå som möjligt och division 1 kändes inte som något alternativ, förklarar Hampus som i vintras uppvaktades efter sin 200:e seriematch för VIK och sedan dess hann med ett 20-tal till.

Började med pucksporten gjorde emellertid den defensive försvarsspelaren i Eskilstuna. Han representerade på ungdomsnivå Linden till och med U15 och visade sådana kvalitéer att han värvades till Västerås.
Och där har hans marsch uppåt fortsatt och de senaste tre säsongerna har Hampus haft en ordinarie backplats i representationslaget och skött sig med den äran.
Roligaste minnena?
- Båda gångerna vi kvalade till SHL glömmer man inte i första taget. Häftiga upplevelser även om vi ju tyvärr inte lyckades avancera, säger den före detta Eskilstunagrabben som drar ett långt, tjockt svart streck över den gångna säsongen som ju slutade i moll:
- Vi var egentligen alldeles för bra för att åka ur. Men det handlade om alldeles för ojämna insatser och det fällde VIK. Så'n är idrotten ibland.

Nu väntar nya utmaningar. Hampus valde mellan en handfull intresserade klubbar i allsvenskan men valde utan större vånda Timrå IK i Sundsvall:
- En gedigen förening med gott rykte. Det här ska bli spännande, jag hoppas laget kan höja nivån från i vintras, då kan det bli hur kul som helst.

Hjärtat finns i alla fall kvar i Linden där det hela en gång började. Den gångna säsongen såg Hampus fyra matcher i Sméhallen och gladdes åt vad hemmalaget mestadels presterade:
- Det såg bra ut och jag håller tummarna för ytterligare ett lyft. Tyvärr blir det svårt att kombinera hockeyn i Sundsvall med matcher som åskådare i Eskilstuna men jag ska självklart följa laget även i vinter. Division 1 är ingen utopi.

Man kan vara ganska säker på att Hampus blir en fortsatt flitig läsare av hemsidan...
Han har för övrigt en kul grej i sin e-postadress där siffran 26 ingår:
- Självklart, svarar Hampus när vi frågar om varför.
- Det var mitt tröjnummer då jag spelade för Linden.


NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info