Hoppa till sidans innehåll

Länn experimenterar med laget inför omstart

05 JAN 2018 08:00
  • Skapad: 05 JAN 2018 08:00

Färre insläppta mål med lika många spelare på banan.
Större effektivitet i power play.
Det försöker Lindens tränare Gustaf Länn åstadkomma när det snart är dags att påbörja de 14 sista omgångarna i Alltvåan.
- Kan vi lösa de ekvationerna och hålla fullt lag ska vi inte riskera att hamna utanför kvalspelet. Vi har i alla fall skapat ett utmärkt utgångsläge, klart bättre än i fjol.

Linden har efter sju matcher tre poäng mer och det finns inget lag som dominerat så här långt. I senaste Alltvåan stod ju Gripen i en klass för sig och ledde efter första tredjedelen med ett försprång på tio pinnar till Linden.
- Det är betydligt ljusare förutsättningar nu och vi är äntligen gott om folk, i onsdags fanns 21 spelare på isen och det är säsongsrekord och viktigt inför fortsättningen.
- Om alla får vara hela och friska, tillägger Länn.

Ljuspunkterna så här långt är flera. Målproduktionen går inte att klaga på, inte heller spelet med en man mindre på banan. Fyra insläppta är briljant, tre gjorda minst lika imponerande.
- Bara minus ett alltså. Närmast sensationell statistik, konstaterar Lindentränaren.
- Sedan är det kul att Joonas Ruotsaari hittat stilen på allvar och börjar producera poäng. Kanske största utropstecknet i Alltvåan.

Men det finns potential och på träningarna efter nyårsfirandet ägnar sig Gustaf Länn åt experiment. Dessa har fallit väl ut och mycket talar för att det blir rejäla omkastningar i formationerna. Detta för att om möjligt komma till rätta med bristerna som vi nämnde inledningsvis.
- Både anfallsmässigt i power play och försvarsmässigt finns mycket att förbättra.

Länn försöker hitta nycklarna och slipper laget skador och sjukdomar blir det givetvis enklare och mer kontinuitet. A och O i det längre perspektivet.
- Sedan är en bred trupp viktig. Då skapas ju automatiskt fler möjligheter och större uthållighet hos dem som spelar, förklarar Länn som är en analytiker av dignitet och som har fullt klart för sig vad som behövs för ett lyckat slut på säsongen: Hockeyettan.

I det återstående spelprogrammet gäller först Rimbo borta (9/1) och sedan hemma mot Tumba (12/1) i den första av 6 fredagsmatcher.

NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info