Hoppa till sidans innehåll

Länn lägger ribban högre

20 JUN 2017 10:34
  • Skapad: 20 JUN 2017 10:34

Lindens lagbygge blir allt starkare.
De allra värdefullaste spelarna från den gångna säsongen är redan klara och klubben jagar två, kanske tre nyförvärv för att bli ännu starkare.
- Två duktiga forwards och en back är min önskelista. Men det gäller att hitta grabbar som också kan smita in i gruppen där vi hade en underbar stämning. Målet måste vara att gå upp i division 1, om det inte lyckas blir jag besviken.

Tränaren Gustaf Länn är i stort nöjd med vad laget presterade i vintras men använder också vunnen erfarenhet och lärdomar för ett betydligt mer avancerat upplägg:
- Målsättningen från början i fjol var ju inte att gå till ett avgörande kval och när vi sedan väl var där fanns inte toppformen. Nu ska vi successivt bygga under hela säsongen för att vara bäst då det gäller. Med andra ord tuff träning under det inledande seriespelet för att orka hela vägen. Och mental förberedelse på ett annat sätt inför det som man håller tummarna för ska ske.

- Dessutom satsar vi stenhårt på att ha hållbarare spelare. Ett led i den ambitionen är att vår fystränare har ett pass i veckan i förebyggande syfte, öka rörlighet och kraft hos varje individ och därmed ska vi förhoppningsvis få färre skadade spelare jämfört med framför allt förra hösten.

Nio lag spelar i den division II-serie som startar 19 september med ett spelschema som fastställs först om drygt en månad. Tumba och Nacka kommer uppifrån, liksom Åker/Strängnäs och den trion kan bli nog så svårslagen.
- Men Linden blir å andra sidan med garanti bättre och jag ser med spänning fram mot starten. För min del hade jag gärna startat redan nu, säger Gustaf, ivrig att få sätta igång. Men det är alltså nästan tre månader innan första nedsläpp.

Flera av de mest framgångsrika lirarna från den gångna säsongen har kontaktats av division 1-klubbar. De har dock valt att fortsätta i Linden och försöka avancera i seriesystemet under en positiv trend.
- Tacksamt så klart att vi lyckats behålla merparten. Jag hoppas, och tror, att det unga gäng vi hade ska gå framåt rejält.

När vi ställer frågan om vilka spelare han är mest nöjd med att få behålla svävar han på målet och föredrar diplomatiskt att inte svara. Det är ändå knappast någon tvekan om att de båda utvecklingsbara burväktarna Jesper Boklund och Philip Thörne, backen Jim Gustafsson och anfallarna Jesper Lind (fenomenal målskytt 2016-17), Alexander Larsson och veteranen Fredrik Nyberg kan känna sig som grundpelare i lagbygget.
- "Bokis" och "Alex", båda födda 1997, fick stort förtroende och med ett år på nacken blir jag förvånad om de inte blir ännu bättre. Men det är alltid svårt att spekulera.

Att det ser lovande ut, att hockeyintresset är i stigande, liksom för övrigt för hela klubben, och att publiken borde öka, är annat som gläder Gustaf Länn som inte minst ser fram emot lokalderbyna med Åker/Strängnäs!
- De mötena borde kunna locka många åskådare och kittlar lite extra.

Om ungefär en månad återkommer vi med en ny intervju med huvudtränaren och redovisar sedan med kontinuitet vad som hockeymässigt ligger i hans hjärna. Allt under samma vinjett: Tränarens tankar.

NALLE WEINSTOCK


Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info