Hoppa till sidans innehåll

Länns betyg på Linden och kvalrivalerna

10 MAR 2018 09:00
  • Skapad: 10 MAR 2018 09:00

Kval.
Få ord är så värdeladdade.
Himmel eller helvete.
Tårar eller glädje.
Tillfälligheter.

För Lindens hockeykrigare startar allvaret på söndag då Segeltorp kommer på säsongens sista visit i Sméhallen. Jakten på division 1 inleds med en rysare och sedan blir det nio till innan sluttabellen är klar.
Segrande lag i kvalserien är garanterade att flyttas upp till division 1. Däremot flyttas 2:an och ibland 3:an upp när man ser hur många lag som skall spela i division 1 2018-2019. Svaret på den frågan kommer när alla serier skall fastställas och det sker efter att allt är färdigspelat.
Förutsättningarna är goda efter allt bättre resultat och en meriterande förstaplats i Alltvåan.
Tränaren Gustaf Länn är, liksom varje enskild spelare, fulladdad och nu är det upp till bevis.
Vi lät honom betygsätta det egna lagets olika delar och motståndarna i poäng 1-10, inbördes möten med de fyra lag man spelat mot de senaste säsongerna och så svara på några frågor. Håll till godo:

MÅLVAKTERNA
En sjua. Jesper Boklund ur spel efter meniskskada och Mathias Jonsson har varit sjuk. Positivt är att nyförvärvet John Westermark sett stark ut på träningarna och svarade för en bra insats i debuten för oss mot Trångsund hemma.

BACKARNA
En åtta. Nio tänkbara sedan Kim Näslund blivit knäskadad. Backspelets krav på fysik och noggrannhet är den största skillnaden mellan grundserie och kval. Men vi är väl förberedda för att ta oss an och klara uppgiften.

FORWARDS
En åtta. 16 spelare tillgängliga. Utmaningen blir att hitta rätt kombinationer till en helhet som är vassare än varje enskild del för sig. Vi har en bra bredd som gör oss mindre känsliga och kan förhoppningsvis matcha motståndarnas formationer bättre.

ÖVRIGA KVALLAG
Arlanda: En åtta. Passerades i division 1 av Hanviken i sista omgången men har ett bra grundspel. Nyckeln till lösning för att slå dem ligger förmodligen i en väldigt tät defensiv.
Nacka: En sjua. Hade en riktigt bra höst i hockeyettan men tuffare. Har flera individuellt skickliga spelare med bra fart och förmåga att skapa chanser även ur oväntade situationer.
Segeltorp: En åtta. Ett puckskickligt lag med förmåga att spela med stor kontroll. Inte lätt att komma till tals med och det har varit jämnt skägg under säsongen.
Trångsund: En åtta. Duktiga på att utnyttja sina lägen och driver hårt på mål i kontringar. Vi måste vara extremt observanta på deras spelvändningar och hitta "botemedel" för att vinna mot dem men har plusstatistik de senaste mötena.
Värmdö: En sjua. Väldigt starka i såväl power play som med en man mindre och med många duktiga skridskoåkare.

STATISTIK
Division 2 + Alltvåan
Linden-Segeltorp, fem matcher, två segrar, 24-25, 6 poäng
Länn: Matcherna har avgjorts under korta perioder där ena laget utnyttjat misstag och skaffat övertag. En tuff motståndare.

Linden-Trångsund, fem matcher, fyra segrar, 18-13, 11 poäng.
Länn: Linden har tidigare haft svårt för "Trånkan" men jag tycker att vi hanterat det hela bättre och bättre och skaffat ett psykologiskt övertag. Dock är det målsnåla tillställningar och då kan det gå lite hursomhelst.

Kvalspel 2017
Linden-Nacka, två matcher, ingen seger, 12-16, 1 poäng.
Länn: Vi mötte Nacka i sista kvalomgången och var då slitna och tog dåliga beslut. Nu kan sista matchen vara av mer avgörande betydelse och jag räknar med en bättre insats, inte minst tack vare att vi nu har ett mer svårforcerat försvar.

LÄGET I LAGET
Skador?
- Mörkt för Kim Näslund, Jesper Boklund och Eric Yngwe. Dessutom ett gäng förkylda och febersjuka. Vi har ändå haft 21-22 spelare på varje träning och kunnat ha hög kvalitet. Totalt sett ser det bra ut.

Nyckelspelare?
- Lyckas vi nå vårt mål med avancemang är det säkert någon eller några som höjer sig över det de tidigare presterat under säsongen, omöjligt att gissa vilka, alla har ju potential. Under den korta tid kvalet pågår är alla små förbättringar värdefulla alla vet i alla fall vad som gäller.

Vad avgör Lindens öde?
- Att vi är solida över tio omgångar och att vi kan klara av att hantera motgångar på vägen, då ska det sannolikt räcka för avancemang.

Kort inför söndagspremiären!
- Det gäller framför allt att minimera dippar och vinna puckar långt upp i banan och inte bli tillbakatryckta. Viktigt är också att vara disciplinerade och undvika onödiga utvisningar samt spela klart alla situationer för att inte åka på några "minor".

NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info