Hoppa till sidans innehåll

Linden-fan ut i tåspetsarna håller tummarna för div 1

02 JAN 2018 08:00
  • Skapad: 02 JAN 2018 08:00

När man håller på ett lag är ett långt speluppehåll bland det tråkigaste som finns.
Därför har det varit en tung period utan matcher i Alltvåan för en av Lindens mest hängivna fans, 33-årige Joakim Konradsson som numera följer Linden i vått och torrt; i stort sett jämt hemma, så fort möjlighet ges även på bortais. De få gånger han missat i Sméhallen de senaste åren har det funnits giltiga skäl.
- Det är häftigt med hockey och hur kul som helst att följa och stötta vårt enda lokala lag. Då finns det ingen anledning att inte engagera sig fullt ut. Tre veckor utan match är nästan plågsamt, skönt att Alltvåan börjar snart igen.

"Jocke" har en gedigen idrottslig bakgrund sedan barnsben. Som ung spelade han både fotboll (City) och handboll (Guif). De senaste två decennierna har emellertid pucksporten tagit allt mer plats, till att börja med som anhängare av Modo, vilket han skyller på att hans norrländska släktingar "tvingade" honom att välja antingen Ö-vikslaget eller Skellefteå AIK. Att det så småningom också blev Linden hänger närmast samman med att en klasskompis på Rinmangymnasiet fick förre toppspelaren Mattias Åkerlund som handledare och på den vägen är det. Fast innan Joakim föll fullt ut för klubben hann han med att gå på Guifs matcher, något han nuförtiden nästan aldrig gör. Behovet av spänning fart och fläkt tillfredsställer han i stället genom ishockeyn.
- Man kan inte låta bli att gilla Linden, deklarerar han med eftertryck.
- Det finns så mycket glädje i föreningen, både på och utanför isen och en väl fungerande organisation. Det vore kul om vi kunde bli ännu fler men så blir det kanske om laget tar sig upp i division 1. Jag tror att chansen är god den här säsongen, killarna har ju visat härlig moral genom att ta sig så här långt trots all motvind.
- I fjol överraskade ju Linden genom att ta sig till kval. Nu gäller det att fullfölja.

När man håller stenhårt på ett lag och ser merparten av matcherna är det ofrånkomligt att man skaffar sig favoriter. Joakim har inga svårigheter välja ut tre när vi ber honom:
- Jesper Lind rankar jag högst. Han kan på egen hand göra oväntade saker och avgöra matcher. I den kategorien återfinns även Johan Cederberg som börjar komma igång på allvar efter sin skada och så gillar jag Mattias Näslunds ofta effektiva bombardemang från blålinjen.

Idrott är alltid bäst på plats, vilket "Jocke" är den förste att intyga. Bortamatcherna är dock lite bökiga och i omstarten blir det ingen tur till Rimbo. Däremot tänker han inte bomma Segeltorp borta den 16:e januari!
- När jag inte kan närvara följer jag givetvis direktrapporteringen på nätet.

En extra krydda för den 33-årige Torshällabon är att föra statistik, något han alltid pysslat med. Det "Jocke" inte har koll på hos sina favoritgäng är inte värt att veta: Ett levande uppslagsverk!
Försörjer sig gör Joakim som lokalvårdare på Mälarsjukhuset och han är numera också maskinparksansvarig hos landstinget i norra Sörmland, vilket även inkluderar vårdcentralerna i Strängnäs, Mariefred, Flen och Malmköping. Fritiden tillbringar han gärna tillsammans med sambon Maria - de träffades på jobbet 2011 - och gillar att fiska. I Vindelälven plockade han till exempel i somras upp sin första harr.
Fast den här perioden av året ligger allt fokus på ishockey. Drömmen för en sann anhängare: Modo till SHL, Linden till hockeyettan.

NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info