Hoppa till sidans innehåll

Linden fixade två poäng efter rafflande straffdrama

30 SEP 2017 00:00
  • Uppdaterad: 27 DEC 2017 12:57

Fredagens drabbning blev en svängig historia där hemmalaget såg ut att gå mot en säker seger när de bjöd in Nynäshamn i matchen, höll på att tappa den helt, men rätade upp sig och snodde åt sig två poäng efter sju straffomgångar.
Första perioden var så där härligt fartfylld, riktigt rolig och med målchanser i var och vartannat anfall - trots det blev det endast ett mål och det var Jim Gustafsson som lyfte upp den i nättaket efter förnämligt förspel av lagkompisarna.
Gästerna vann skotten med 17-15 i första akten, men Lindens keeper, Jesper Boklund, var omutlig och gjorde åtminstone ett halvdussin kvalificerade räddningar.
I andra perioden utökade Mattias Näslund till 2-0 just som en av Nynäs två utvisade spelare var på väg in och därefter drog Christopher Norlin in trean i öppen bur sedan gästernas målvakt var helt borta efter att han fått se pucken gå i båda sina stolpar.
Innan perioden var slut reducerade Nynäshamn på en riktig projektil rakt upp i Boklunds högra kryss.
- Trots att vi saknar sex-sju spelare håller vi ihop det riktigt bra i de två första perioderna, konstaterar Lindens tränare Gustaf Länn direkt efter slutsignalen.

Tidigt i tredje perioden höll sig Carl Wallin framme och petade in 4-1 i röran framför Nynäshamns målvakt och såväl undertecknad som de blott 212 åskådarna räknade nog lite till både mans och kvinns hem en trepoängare där.
Så blev det dock inte.
På knappt tre minuter gjorde gästerna tre mål och plötsligt var det 4-4.
Vid första blåste domaren för utvisning av en Lindenförsvarare, men ångrade sig och dömde mål, det andra kom efter jätteslarv i egen zon och kvitteringen var som ett högt fjösigt inlägg från blå som seglade in i nätet.
- Mycket märkliga mål där jag anser att domaren gjorde fel vid ena och hur den där från blå gick in förstod jag inte riktigt, säger Länn och skakar på huvudet.

Förlängningen blev mållös, det stod 1-1 efter de tre ordinarie straffarna och sedan dröjde det till sjunde straffomgången innan Alexander Larsson skickade upp pucken i krysset och Boklund räddade kvällens sista stramare. Gustaf Länn såg dock ingen av de 14 straffarna.
- Nej du, det är jag för nervös för - jag ska se dem på video senare, avslöjar Lindens tränare som ändå var relativt nöjd efter att adepterna hans fixade den extra straffpoängen.
- Alla poäng är viktiga och Nynäs är bra, de kommer förmodligen ligga topp fyra när serien är färdigspelad. Men visst borde vi ha stängt matchen när vi har 4-1 med så pass lite kvar, fortsätter Länn innan han skyndar in till grabbarna.

 

Matchfakta:

Linden-Nynäshamn 5-4 (1-0, 2-1, 1-3, 0-0, 1-0) efter straffar

Första perioden: 1-0 (13.05) Jim Gustafsson (Erik Lindberg, Joonas Ruotsaari).

Andra perioden: 2-0 5/4 (27.12) Mattias Näslund (Rasmus Hagström, Eric Yngve),3-0 (32.56) Christopher Norlin (Jesper Karlsson, Alexander Larsson), 3-1 (34.11) Fredrik Lagerqvist.

Tredje perioden: 4-1 (41.36) Carl Wallin (David Morell, Fredrik Nyberg), 4-2 (48.29) Philip Karlsson, 4-3 (50.16) Nicklas Gillenfalk, 4-4 (51.19) Nicklas Gillenfalk.

Straffmål Linden: Fredrik Nyberg, Kim Näslund, Alexander Larsson.

Skott: 55-38 (15-17, 20-10, 15-10, 4-1, 1-0).

Publik: 212.

Domare: Ludwig Gran.

 

Skribent: LASSE STENBÄCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info