Hoppa till sidans innehåll

Linden Hockey STORSATSAR på att få fler flickor och pojkar till klubben!

30 AUG 2021 19:00
  • Skapad: 30 AUG 2021 19:00

Från 1 sep anställer föreningen Eric Backman som projektledare på 40%. Projektet kommer att löpa på t.o.m. mars och Backmans uppdrag är att få in fler barn, och i synnerhet fler flickor, till klubbens verksamhet.

Linden kommer att inleda samarbeten med skolor, fritidsgårdar, mötesplatser, förskolor och andra föreningar för att bjuda in barn till vår verksamhet på dagtid. Eric kommer att leda träningar under dagtid på ett lekfullt sätt och förhoppningsvis ska det leda till att fler barn upptäcker hur roligt det är att spela ishockey.


Eric Backman, vem är du?

- Jag är en 28-årig kille som kommer från Södertälje. Som person är jag lugn och positiv. Gillar att spendera tid med familj och min hund på fritiden.

Hur känns det att få en viktig roll i projektet?
- Spännande att få det förtroende från klubbens sida och ska bli kul att få bidra till projektet.

Hur kommer projektet att gå till?
- Jag kommer att kontakta så många samarbetspartners jag bara kan för att boka upp ispass under hösten. Vi kommer kunna låna ut skridskor och hjälmar samt klubbor till de som inte har egen utrustning. Jag kommer hålla i ispass med balansövningar, lekar och spel. Vi vill väcka ett intresse hos barnen att bli föreningsaktiva i Linden och jag kommer vidare hjälpa de barn som visar intresse att komma i kontakt med rätt träningsgrupp i klubben. Målgruppen är i första hand tjejer men pojkar kommer också få vara med. Är det någon som skola som redan nu vill kontakta mig går det bra att maila This is a mailto link

Det är rätt många skolor att kontakta, kommer du hinna med alla?
- Svårt att svara på, vi i klubben har ett mål att jag ska genomföra 80 ispass. Förhoppningsvis är det några tusen barn som fått "prova på" när vi stänger säsongen.

Det låter som ett kul jobb, lycka till.
- Tackar!

Klubbchefen Anders Björk kommenterar satsningen:
- Jag är jätteglad att vi får till detta. Målsättningen är att få fler barn att börja röra på sig och väcka ett intresse att spela ishockey. Nu har vi lyckats fått ekonomi att få i gång projektet så det ska bli spännande att se vad det kommer att ge. Jag vill rikta ett stort tack till Rekarnestiftelsen och RG Bostad som stöttar projektet.

För mer info; kontakta klubbchefen Anders Björk, This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info