Hoppa till sidans innehåll
Anders Bj�rk och Jens Axdorph

Lindens Hockeygymnasium certifierat av Svenska Ishockeyförbundet som rekommenderad lokal ishockeyprofil (LIP)

18 MAR 2021 10:58
  • Skapad: 18 MAR 2021 10:58

I veckan godkände Svenska Ishockeyförbundet Rekarnegymnasiet i samarbete med Linden Hockey som en verksamhet med rekommenderad lokal hockeyprofil, LIP. Det innebär att elever som studerar på Rekarnegymnasiet under skoltid kan träna och utveckla sig inom ishockey med tränare från Linden Hockey.

Målet med en lokal idrottsprofil är att ungdomar ska kunna kombinera gymnasiestudier med sin idrott. Det har sedan tidigare funnits ett samarbete i form av en lokal idrottsutbildning mellan Rekarnegymnasiet och Linden Hockey, där hockeyspelande elever som läst samhällsvetenskapsprogrammet med idrottsprofil har haft instruktörer från Linden Hockey. Nu utvecklas samarbetet och Rekarnegymnasiet har blivit en rekommenderad lokal hockeyprofil, LIP. Det innebär att Rekarne blivit godkända av Svenska ishockeyförbundet och samtliga elever får denna möjlighet på i princip samtliga Rekarnegymnasiets program.

För Linden hockey innebär detta att ta vara på och bygga på elevens/spelarens intresse och individuella kompetens inom ishockey, genom att erbjuda möjligheten att ta extrakliv i sin utveckling, som hockeyspelare under skoltid.

- Samarbetet med Linden har utvecklats mycket positivt över tid och varit viktigt i utformningen av hur skolan arbetar tillsammans med föreningarna för att erbjuda bra möjligheter att kombinera sina gymnasiestudier med en idrottssatsning eller ett hälsointresse. Att bli certifierade och kvalitetssäkrade från Svenska Ishockeyförbundet känns som ett viktigt kvitto på att vi är på rätt väg, säger Jens Axdorph, rektor på gymnasieskolan.

- I och med att samarbetet med Rekarne Idrottsgymnasium har växt och nu omfattar åtta olika program att söka så kommer elevunderlaget att växa. När vi nu också blir certifierade av Svenska Ishockeyförbundet säkerställer vi bra kvalitet på utbildning i kombination med ishockey. Inom några år kommer vi skörda frukten av denna fina utveckling. Det här är bra för ungdomarna, klubben och Eskilstuna, säger Anders Björk, klubbchef Linden Hockey.


För mer information kontakta:

Jens Axdorph, rektor Rekarnegymnasiet, Eskilstuna kommun, This is a mailto link, 070-086 64 83

Anders Björk, klubbchef Linden Hockey, This is a mailto link, 070-737 99 55

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info