Hoppa till sidans innehåll

Linden storsatsar på föreningsdomarna!

29 AUG 2018 12:11
  • Uppdaterad: 12 SEP 2018 13:55

Som ett led i att behålla så många ungdomar och vuxna inom ishockeyn sker nu en satsning på våra föreningsdomare och den görs med bland annat stöd av Sörmlandsidrotten. Organisationen som leder satsningen består av Peter Jígstad (domartillsättare), Kove Hellgren (mentor), Johan Laino och Anders Björk (rekrytering & marknadsföring). Satsningen består av att vi alla hjälps åt där vi tar ansvar för olika delar i projektet. Vi kommer dessutom köpa in utrustningen (byxor, domartröja, hjälm och visselpipa) som alla domare kommer kunna nyttja.

Klubbchefen Anders Björk kommenterar satsningen:
- Det är otroligt viktigt att vi föreningar rekryterar nya domare och dessutom tar hand om dem på ett bra sätt. Förra säsongen kom det fram via vår ungdomskommitté att domarna behövde stöd i form av en duktig domare som kan coacha domarna under säsongen. Där har vi idag fått in Kove Hellgren som kommer att stötta i form av ett mentorskap.

- Lika viktig är frågan om rekrytering. Vi har beslutat att alla våra U16/U15-spelare kommer gå föreningsdomarkursen. Det handlar om att fånga upp de ungdomar som vill sluta spela eller kan tänka sig att kombinera idrottandet med att vara domare.

- Vi tror att detta projekt kommer leda till att vi säkerställer att vi har föreningsdomare. På sikt kommer det även innebära att hockeydistriktet Södermanland får fler domare.

Torbjörn Berglund från Sörmlandsidrotten kommenterar projektet:
- Det skall bli intressant att följa detta projekt, som passar som handen i handsken med klubbens värdegrund. Det är lite passé att bara rekrytera domare och andra ledare bland dem som slutat spela, när det går att erbjuda detta till redan aktiva hockeyungdomar. Jag är helt övertygad om att man dessutom blir en bättre spelare genom att bredda sitt idrottande med att döma och leda yngre spelare. Mentorn har en väldigt viktig uppgift under säsongen, att utbilda och ge feedback till de unga domarna. Sörmlandsidrottens stöd bygger på att dessa unga domare får allra bästa tänkbara utbildning och stöd för att få chansen att kunna bli riktigt bra domare, vid sidan av eller efter sin aktiva karriär. Linden får gärna återkomma med ett liknande initiativ för att rekrytera och utbilda unga lirare till hockeyledare, det kommer säkert gå åt i framtiden.

Föreningsdomarkursen sker nu på söndag 9 sep.


Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info