Hoppa till sidans innehåll

Lindens tränare tror på seger i premiären

26 SEP 2016 09:21
Lindens A-lag Herr inleder under tisdagskvällen på bortais mot Segeltorp, tränaren Gustaf Länn tror på seger
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 10:53

Seriepremiär.
Smaka på ordet.
Förväntningar.
Förhoppningar.
Ovisshet.
Men nu är det dags för "examen" och besked. Linden inleder under tisdagskvällen på bortais mot Segeltorp och nytillträdde A-lagsbossen Gustaf Länn tycker att han är realist när han tror på en flygande start:
- Det har sett väldigt bra ut på försäsongen och det märks framför allt i bättre fysik hos spelarna efter mycket tuffare sommar än tidigare. Det hoppas jag ska visa sig och ge effekt.
- Ambitionsnivån är hög, jag tycker att vi ska kunna vara med och slåss i toppen. Hanviken och Gripen (från Nyköping) får bära favoritskapet men som det känns just nu har laget kapacitet för att besegra alla lag.
Fjorton omgångar ska avverkas på sju veckor i Hockeytvåan och sedan delas ju serien. De fyra främsta fortsätter med totalt 21 fighter och de främsta får tampas om avancemang i seriesystemet.
För Gustaf Länns del är uppdraget spännande värre. Det är första gången i hans 31-åriga liv han har huvudansvaret för ett representationslag efter att förra säsongen ha fungerat som assisterande tränare innan han fick ta över två omgångar från slutet.
Själv bor han i Strängnäs och trimmade Åkers juniorer innan han ville "trappa ner" och då fann Linden lämpligt.
- Att vara assisterande tränare med färre träningspass passade perfekt eftersom vi också fick barn. Men nu är det alltså lite mer och det är helt okej.
Hur är då hans bakgrund?
- I "bagaget" finns internationella meriter i form av fem spelår i Skottland där karriären kröntes med seger i skotska cupen med Edinburough (!), en merit av det mer kuriösa slaget.
I Storbritannien representerade han för övrigt flera klubbar och fick värdefulla erfarenheter även om det handlade om betydligt lägre standard på hockeynivån än i Sverige.
Nu är det division 2 som gäller och Linden ska ses som lite av förhandsfavorit i öppningsmatchen. Segeltorp är ett av de lag man borde kunna ha efter sig.
Finns det då några orosmoln inför tisdagsdusten?
- Två frågetecken har vi, skador ställer alltid till det, förklarar Gustaf och berättar att Mikael Bernergård (ond axel) och backen Kim Näslund, som fick en puck på ett finger vid söndagens finslipande träning, kanske inte kan medverka. Försvarsresen John Wallin är sedan tidigare långtidsjusterad.
- Avbräck naturligtvis eftersom Mikael är vår snabbaste forward och Kim en av de främsta backarna. Men vi står inte och faller med dem, det är en stark grupp och det är kollektivet, inte enskilda spelare, som ska föra Linden framåt. Varje poäng är dessutom viktig när serien är så pass koncentrerad.
Ingen dum idé då att börja med en "trea" mot Segeltorp ...

NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info