Hoppa till sidans innehåll

Missade hockeyläger efter fotboll

04 DEC 2016 22:37
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 10:53

Att göra sig illa på lattjofotboll tycks inte vara helt ovanligt i Linden!
En bruten stortå satte tillfällig punkt även för Viktor Madells idrottskarriär, rent konkret missade han två hockeyläger på sommaren, ett i Södertälje, ett i Furudal.
- Jag sparkade också boll barfota och det skulle jag naturligtvis inte ha gjort. Det blev ett par månaders konvalescens och det var tungt för mig som 14-åring, berättar Viktor som alltså delat öde med en av sina lagkompisar!
- Jag gör inte om misstaget.
Men det är onekligen lite udda med två i samma klubb som skadat sig på samma ovanliga sätt.
Linden har ett helt gäng i A-laget som pendlar från Åker och Strängnäs, en i den skaran är Viktor. Han bytte förening till den här säsongen (tidigare i Åker med meriter från division 1), inte minst tack vare tränaren Gustaf Länn.
- Jag hade honom som junior och tvekade inte att svara ja när jag fick frågan om att skifta. Ett val jag inte ångrar, Linden är ett föredöme när det gäller organisation och marknadsföring och vi är ett härligt gäng, förklarar 20-åringen som gärna stannar och bidrar till avancemang.
- Vore himla kul. Vi har verkligen skaffat oss en bra chans nu i Alltvåan och behöver inte vara rädd för någon motståndare.
Till vardags arbetar Viktor som extra resurs på friskolan Karlavagnen i Strängnäs. Lite speciellt eftersom han var med i den första årskullen som förstaklassare när verksamheten startade.
- Kul jobb och roligare än att vara brevbärare. Fast allra helst vill jag pyssla med något som har med träning att göra. Fast exakt vad jag vill är jag inte på det klara med ännu.
Det här med friskolor trivs han i alla fall med. Hela utbildningen hittills har genomförts hos privata undervisare, studenten tog han på Grillska gymnasiet i Eskilstuna efter tre pendlarår.
I Linden har han än så länge inte gjort någon kanonmatch. Han minns i alla fall med nöje sin A-lagspremiär på bortais mot Segeltorp eftersom han fick göra ett av lagets sex mål när han då debuterade för föreningen i seriespel.
Just spel ligger för övrigt honom varmt om hjärtat. En del av fritiden går åt till tv-spel men även spel på Oddset och Lången.
- Fast det är jag inte särskilt bra på.
Under gymnasieåren träffade Viktor sin nuvarande flickvän Emilia och de har varit ett par sedan 2014 och planerar för en framtid tillsammans, än så länge har de ingen gemensam bostad.
I övrigt prioriterar den unge Strängnäsbon familjen och sport av olika slag, i varje fall att titta på.
- Jag är lite av idrottsnörd även om det för egen del koncentreras till hockeyn. Tidigare spelade jag fotboll och innebandy också och pysslade lite grann med friidrott, bl.a. höjdhopp.
Viss talang fanns för den grenen med personbästa på 1.72 och en seger i ett skolmästerskap kallat Trekampen.
- Mitt kanske roligaste idrottsminne.
Inför den här intervjun fick Madell besvara tio frågor om vilka hans favoriter är inom olika områden. Läs och begrunda hans svar.

Idrottsman, oavsett sport?
- Henrik Lundqvist. Han verkar vara ödmjuk och trevlig som person, sen är han ju en fantastiskt bra hockeymålvakt också.

Plats i Sverige?
- Göteborg är en favorit. Det har blivit ett par besök där de senaste somrarna, alltid lika trevligt.

Film?
- Johan Falk-filmerna. Många sköna profiler. Jag är lite missnöjd med slutet av serien dock, skulle vilja ha fler filmer.

Artist?
- Coldplay. Dom har många bra låtar. Var på deras konsert på Friends Arena i somras, det var riktigt mäktigt.

Lag, oavsett sport?
- Leksand och Arsenal. Pappa hejar på Leksand, så det blev väl automatiskt dom när jag var liten och sen har det hängt kvar.

Tv-program?
- Inget speciellt faktiskt. Brukar mest bli sport när jag tittar på tv, helst ishockey eller fotboll.

Låt?
- Kan inte komma på någon speciell, lyssnar på ganska blandad musik. Blir allt från house till Coldplay eller topplistan på Spotify.

Käk?
- Kött, någon form av potatis och bearnaisesås är alltid fint.

Författare?
- Kan inte påstå att jag är en jätteflitig läsare. Läste en del hockeyböcker av Bengt-Åke Cras när jag var mindre, så det får väl bli han då.

Tidning oavsett dagspress eller serier?
- Det får nog bli Aftonbladet. Blir ett gäng besök om dagen på mobilen.

Viktor avslutar med en halvfräckis:

"Mannen stod naken framför spegeln, spände sig och sa till sin fru:
- Det här du min kära, det är hundra kilo dynamit...
Då svarade frun:
- Blir det inte farligt med så kort stubin?"

NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info