Hoppa till sidans innehåll

Nödvändig trepoängare

13 OKT 2017 23:01
  • Skapad: 13 OKT 2017 23:01

Det har varit lite si och så med inställningen och fokus i tidigare seriematcher.

Därför var det välgörande att se Linden agera på fredagskvällen. Värmdö hade inte skuggan av en chans när det brandskattade hemmalaget satte upp högt tempo redan från början och via två "baljor" i varje period besegra gästerna med komfortabla 6-1.

Gladast: Härföraren Jesper Lind som är tillbaka och verkligen behövs!

- Härligt att spela hockey igen och nu orkade jag mycket mer än senast. I dag var formen 75-procentig och jag blev lite trött på slutet. Men två mål är jag förstås nöjd med och ska bli ännu bättre till nästa fredag.

Argast:Keepern  Mathias Jonsson som tvingades kapitulera 1,5 minut före slutet. Han hade varit så himla värd att hålla nollan.

- Djäkla korkade utvisningar så vi fick spela med två man mindre. Känns ganska ruttet att behöva släppa in ett skott, suckade burväktaren som ändå borde ha varit nöjd med att avstyra 37 av 38.

Största sucken av lättnad: Hårt prövade tränaren Gustaf Länn njöt av segern.

- Värmdö är kanske ingen värdemätare men vi behövde poängen och visade vilja. Nu är det bara att fortsätta på samma sätt!

Linden tog med eftertryck tre synnerligen viktiga poäng och förbättrade i ett nafs tabelläget efter det att halva serien nu har avverkats. Man har klart häng på en åtråvärd plats bland de fyra främsta (för spel i Alltvåan)  och hinner ladda om inför nästa möte. Kommande fredag är det dags att ta emot Flemingsberg i Sméhallen.

Full fart från början, aggressivt spel och psykologiska mål kännetecknade Linden den här aftonen. Redan efter drygt fem minuter överlistades Värmdös målvakt för första gången, en fladderpuck från Eric Yngwes klubba hittade in i nätmaskorna. Ex-smålänningen spelar en fysisk hockey och är tuff att möta. Dessvärre händer det också att han "kliver över" gränsen. Så skedde i slutet av matchen då man fick dubbla matchstraff för checking to head och slagsmål. En avstängning är ofrånkomlig och det såg inte snyggt ut.

Innan första sidbytet gjorde Jesper Karlsson 2-0 på passning från junioren Simon Gunnarsson som kunde bokföra sin första poäng i tvåan. Han var för övrigt nära att näta på en jättechans i andra perioden.

I mittakten skickade Jesper Lind Lindens tredje mål och Mattias Näslund det fjärde i ett välplacerat skott från blålinjen. Helt rättvist och segern var i praktiken i hamn.

Cristopher Norlin leder interna skytte- och poängligan. På elegant passning från Alexander Larsson rundade han Värmdökeepern efter drygt 14 minuter i slutperioden och hans femte fullträff för säsongen, och matchens delikatess, innebar 5-0 och för 6-0 svarade Jesper Lind när mindre än fyra minuter återstod.

I numerärt överläge, spel fem mot tre, reducerade sedan Värmdö i slutfasen.

Att skottstatistik inte speglar en match var fredagssiffrorna ett gott exempel på. Hemmalaget var klart bättre och vann rättvist men "förlorade" skotten!

 

MATCHFAKTA

Linden-Värmdö 6-1

(2-0, 2-0, 2-1).

Första perioden:

5.42 1-0 Eric Yngwe (ass Cristopher Norlin, Marcus Ulf).

16.04 2-0 Jesper Karlsson (ass Simon Gunnarsson).

 

Andra perioden:

3.48 Joonas Ruotsaari, Linden, utv 2 min.

7.53 3-0 Jesper Lind (Andreas Sollén, Alexander Larsson).

13.41 William Gustafsson, Värmdö, utv 2 min.

15.54 4-0 Mattias Näslund (ass Fredrik Nyberg, Joonas Ruotsaari).

18.14 Jesper Lind, Linden, utv 2 min.

 

Tredje perioden:

14.16 5-0 Cristopher Norlin (ass Alexander Larsson, Mattias Näslund).

14.38 Eric Yngwe, Linden, utv 5 + 20 min + 5 + 20 min (dubbla matchstraff), William Gustafsson, Värmdö, utv 5 + 20 min (matchstraff).

16.29 6-0 Jesper Lind.

17.54 Joonas Ruotsaari, Linden, utv 2 min.

18.19 Cristopher Norlin, Linden, utv 2 + 2 min.

18.27 6-1 Marcus Milemark, spel fem mot tre.

 

Skottstatistik: 36-38 (12-15, 11-9, 13-14).

Domare: Henric Lindgren.

Publik: 186.

NALLE WEINSTOCK

 

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info