Hoppa till sidans innehåll

Nyförvärven bäst i genrepet

11 SEP 2017 13:03
  • Uppdaterad: 27 DEC 2017 12:57

I drygt halva matchen höll Linden ställningarna väl uppe.

Sista 30 tog emellertid söndagsgästerna Tyresö/Hanviken över taktpinnen och vände underläget i Sméhallen med 3-2 till seger 6-3 (2-1, 2-2, 2-0).

Som vanligt under försäsongen saknade Linden även i genrepet inför seriestarten mer än en handfull ordinarie spelare och det går förstås inte omärkt förbi. Helt uppenbart är laget handikappad av att inte kunna matcha fyra hela femmor, orken och skärpan försvann ju längre matchen led.

Sammantaget handlade det i alla fall om en rejäl uppryckning jämfört med onsdagskampen mot Hallstahammar. Det mest positiva är att nyförvärven Joonas Ruotsaari, Andres Staforelli och Rasmus Hagström trimmats ihop till en trio som fortsättningsvis kan bli lagets främsta i seriespelet. Den här gången kompletterades de av backduon Mattias Näslund och Andreas Sollén och visade på nytt spelskicklighet och effektivitet. Femman producerade lagets samtliga fullträffar och hade bud på ytterligare några.

Det finns hockeykunnande, spelförståelse, fart och gott samspel, Joonas-Andres-Rasmus lär kunna briljera i vinter om de fortsätter i samma stil och får vara hela och friska.

Sollén höll i powerplay sig framme vid ena målstolpen och ombesörjde kvitteringen till 1-1 i första perioden.

Staforelli kvitterade efter elegant passningsspel till 2-2 efter bara 40 sekunder i mittronden innan Ruoutssari gjorde 3-2 då 26.28 spelats. Fullträffen blev tråkigt nog Lindens sista för eftermiddagen.

Division 2-spelet inleds på bortaplan mot Flemingsberg den 19 september. Första hemmafighten sker den 22:a med Tumba som motståndare. Klubbens sponsorer bjuder på fri entré så det är bara att komma och heja fram de rödvita till en trepoängare.

Ishockey är ALLTID bäst på plats!

 

NALLE WEINSTOCK

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info