Hoppa till sidans innehåll

Obesegrad i Alltvåan

29 NOV 2017 10:04
  • Skapad: 29 NOV 2017 10:04

Tisdagskvällen bjöd på tredje raka segern i Alltvåan efter en match som avgjordes med bara två minuter kvar.

Efter en något trevande inledning tog hemmalaget över andra halvan av matchen, och om det inte var för en storspelande Björn Fors i Viggbyholmsmålet kunde matchen varit avgjord tidigare. Matchen inleddes med jämnt spel där lagen inte bjöd på varken några större ytor eller chanser, trots skottstatistiken 14-7 till hemmalaget hade Viggbyholm sannolikt det bästa läget i perioden på en kontring.

I andra perioden öppnade mer utrymmen upp sig åt båda håll. Målskyttet inleddes av Erik Lindberg som såg Fredrik Nyberg servera Jim Gustafsson med en öppnande passning för skott, där Erik hittar pucken för att slå in returen efter 24:52. Två och en halv minut senare kvitterar Viggbyholm från snäv vinkel genom Liam Ramsey, något ologiskt sett till matchbilden. Viggbyholm skulle även ta ledningen i matchen efter 32:21, denna gång på kontring i ett 3-2-läge med avslut av Nicklas Pettersson. Kort efter ledningsmålet får Linden spela powerplay, och även om det inte resulterar i mål skapar man bra chanser, och fortsätter ta med sig momentum perioden ut där Viggbyholm har svårt att ens få i väg pucken till icing.

Trots hemmaforcering från starten av tredje perioden dröjde det till 49:45 tills Joonas Ruotsaari kunde styra in 2-2 på avslut från Jim Gustafsson. Så långt hade gästerna mäktat med ett avslut i sista perioden, som ändå skulle få möjligheten att ytterligare en gång ta ledningen. 2-3 kom genom Viggbyholms Robin Wettervik genom att ha plockat ned en lobb i mittzon med handen och sedan slagit in sin egen retur. Just mottagningen var något domarna länge diskuterade om det skulle tillåtas eller vara utvisning, något som för kvällen föll på det förstnämnda.
- I det läget kändes det som att det mesta studsade mot oss, men det fanns inget spår av uppgivenhet, utan mer fokus och grinighet att vilja ännu mer, kommenterar Gustaf Länn efter matchen.

Inom loppet av 25 sekunder hade Andrés Staforelli prickat in 3-3 från slottet i spel 4-3-läge och i anfallet efter satte Joonas Ruotsaari en retur för 4-3-seger.

Segern innebar tredje fullpoängaren av tre, och enda lag i Alltvåan utan poängförlust. Laget förlängde därigenom sin svit till att ha tagit poäng i 11 raka matcher, senast man förlorade under ordinarie tid var 6 oktober.

Matchens publiksiffra: 228.

På fredag väntar bortamöte med SK Iron från Björklinge.


Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info