Hoppa till sidans innehåll

Positiva tankar inför omstarten

08 JAN 2017 19:55
  • Skapad: 08 JAN 2017 19:55

 


En poäng på tre matcher.

Linden har inte lyckats hundraprocentigt mot länskollegan Gripen i Nyköping, i stället kan man snacka om mager utdelning.

På tisdagskvällen ges nästa möjlighet att förbättra statistiken när Alltvåan startar om efter det långa speluppehållet. Tränaren Gustaf Länn är som vanligt optimistisk inför uppgiften på bortais:

- Det borde vara vår tur nu. Vi har inte varit sämre än Gripen i något möte så här långt. Senast gjorde vi fem mål men förlorade ändå och det kan man inte vara nöjd med. Det gäller främst att minimera antalet insläppta och är något vi pratat om.

Vilken taktik kan då vara lämplig?

- Att våra anfallare inte blir så ivriga utan även tänker på att tighta bakåt. Lyckas vi spela lite smartare än då vi förlorat ska det vara en hygglig chans.

Gustaf tror att hans grabbar har en fördel av första matchen efter vilan.

- Vi tränar i hårt tempo och det bör gynna oss. När nu respekten är bortblåst för spel i en högre serie borde det enbart vara inspirerande. Det ska bli spännande att se hur gruppen tacklar det fortsatta matchandet.

Ordinarie lag har Linden inte haft en enda gång under säsongen, varken i division två eller Alltvåan. När nu andra tredjedelen startar gör i alla fall Calle Wallin comeback efter sin långvariga skada och blir trots ringrost en förstärkning. Däremot spelar inte Eric Yngve och förmodligen inte heller Linus Lindberg-Hansen som båda gjort sig illa i var sin slalombacke!

Efter sju omgångar återfinns Eskilstunas hockeykrigare på en positiv tredjeplats och kan den försvaras eller förbättras blir det division I-kval så småningom. Fast dit återstår förstås 14 omgångar.

Inför omstarten och fortsättningen bad vi Gustaf Länn att betygsätta det goda och det mindre goda som laget presterat så här långt. Han fick i uppdrag att sätta plus och minus och kom fram till följande:

 

PLUS

5 + Hungriga spelare
-
Det hade varit lätt, med vår senaste historik, att nöja sig med en plats i Alltvåan och att vara kvalificerade för division 2-spel även nästa säsong.

Men drivet fortsatte från den ena serien rakt in i den andra.

 

4 + Truppen
- Bara tio utespelare kom till start samtliga sju matcher före jul och den totala truppen har varit tillräckligt stark att producera resultat för att vara på övre halvan av tabellen.

 

3 + Intresset

-  Kul att intresset kring laget och föreningen växt och att det blivit en positiv tillströmning till hemmamatcherna, men också att vi se Lindenhalsdukar på plats redan under värmningen i Bålsta, Nyköping och andra hallar när vi spelar på bortaplan.


2 + Självförtroendet

- Det är endast vi och Gripen som inte spelade Alltvåan eller playoff till kvalserie uppåt förra året.  Trots denna orutin i sammanhanget har vi inte bett om ursäkt för oss eller sett oss som underdogs i någon match.

 

1 + Utgångsläget
- Även om vi gärna hade vunnit någon mer match av de första sju har vi ett utgångsläge där vi kontrollerar om vi tar oss till kvalserien. Jag tror att de flesta varit nöjda med det här läget om någon presenterat det då vi drog igång försäsongen i april.

 

 MINUS

3 - Uppehållet
- Träningar i all ära men att gå en hel vintermånad utan matcher mitt i säsongen känns väldigt märkligt.

 

2 – Poängutdelningen

- Vi har plockat poäng av samtliga lag i Alltvåan utom Gripen och Tyresö/Hanviken, som vi dock tog poäng av i grundserien. Ändå känns det som att vi borde fått med oss ytterligare någon pinne med tanke det spel vi producerat.

 

1 – Insläppta mål

- Fortsatt har vi släppt in lite för många mål i Alltvåan. Vi får relativt få skott mot oss men här finns potential. Antalet riktigt farliga lägen som vi släpper till måste minimeras.
NALLE WEINSTOCK

 

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info