Hoppa till sidans innehåll

Premiärmatch med alla på plats!

19 NOV 2017 20:18
  • Skapad: 19 NOV 2017 20:18

Nyttigaste erfarenheten från den dramatiska hockeytvåan som länge såg dyster ut för Linden men till sist slutade i dur?

- Att vi tar med oss vetskapen att vi aldrig ska ge upp, även det tuffaste underläget går att vända, replikerar tränare Gustaf Länn när vi ställer frågan.

Under de sista omgångarna var som bekant Linden illa ut i nästan varenda match och det hade inte varit direkt sensationellt om laget missat  Alltvåan.

Nu blev det dessbättre inte så, de nödvändiga poängen fixades närmast mirakulöst och upphämtningen mot Åker/Strängnäs kanske den allra svettigastee. Å/S ledde med tre mål bara minuter före slutet men fem fullträffar vände på steken och gav seger i stället för förlust.

Länn och spelarna hoppas förstås att puckarna ska fortsätta att studsa rätt när nu nästa kapitel ska inledas, Alltvåan startar på tisdagskvällen och Linden börjar gärna med en seger då Göta gästar i Sméhallen, första nedsläpp som vanligt 19.00!

Det finns också anledning till optimism. För första gången under säsongen kan nämligen Linden mönstra sitt starkaste lag, bara långtidssjuke Micke Bernergård fattas. Vilket betyder att backarna Marcus Ulf och Kim Näslund är redo för comeback och att Eric Yngwe får lira igen efter sin sju matcher långa avstängning.

- Till förfogande har jag 13 forwards och sju backar. Det känns riktigt, riktigt skönt, som därmed har samtliga tidigare frånvarande i "aktiv tjänst".

Mot Värmdö kastades två långtidsskadade in på isen, rutinerade backen Jim Gustafsson och poängmaskinen Johan Cederberg, dock först på allvar i slutperioden för att orka spela på topp efter sin långa bortavaro. Ett genialiskt drag skulle det visa sig. Båda bidrog verkligen till att det blev oavgjort och båda är säkert vassare den här gången.

En spännande inledning blir det i alla fall tämligen säkert. I Alltvåan ska man helt placera sig som sämst fyra efter de 21 omgångarna för att nå kvalserien. Linden har givetvis alltjämt ambitionen att även ta sig upp till division 1 och hoppas självfallet att få slippa höstens skade- och sjukdomselände.

Då kan det mycket väl bli riktigt, riktigt roligt fram på vårkanten.

- Jag kan i alla fall lova att vi är ordentligt taggade, försäkrar Gustaf Länn om nu någon trodde något annat.

NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info