Hoppa till sidans innehåll

Sex mål och andra raka

16 MAR 2018 23:18
  • Skapad: 16 MAR 2018 23:18

Gediget och säkert plockade Linden på fredagskvällen tre nya kvalpoäng och är inför nästa spelomgång tvåa i serien efter överraskningen Värmdö.

Segern med 6-2 över gästande Trångsund var kristallklar, om än kanske något mål för stor, men faktum är att de vitklädda gästerna hade väldigt svårt att skapa chanser på egen hand. Bästa möjligheterna kom tack vare ett antal "bjudningar" från Eskilstunalagets sida, tursamt nog var det bara en som resulterade.

- Jag är nöjd med vad vi presterade. Det fanns flera ljusglimtar och jag gladde mig åt att målskyttet lossnade och att Andrés Staforelli fick utdelning. Han har haft lite trögt ett tag, förkunnade tränare Gustaf Länn.
I slutperioden inträffade en kollision som gjorde att Trångsunds Jesper Wallenholm blev liggande i väntan på ambulans. Matchen försenades med nästan 25 minuter, dessbättre kunde forwarden så småningom ta sig av banan med assistans och utan allvarlig skada.
Linden chockstartade med mål redan efter 1.28. Felix Scharnke styrde elegant in en lika iögonfallande passning  från Jesper Karlsson och kunde bokföra sin första fullträff i sin nya klubb.
Ännu ljusare blev det i slutet av första ronden då William Warging påpassligt rakade in en målvaktsretur efter backskott.
I upptakten av andra akten åkte Cristopher Norlin på en rejäl smäll vid en sammanstötning och i samband därmed utbröt bråk utanför Trångsunds avbytarbås med två dubbelutvisningar som resultat.
Reduceringen till 2-1 kom efter drygt fem minuter sedan en hemmaförsvarare tokpassat till målskytten men lugnet hos Linden inföll sig efter 10.48 då Jesper Lind gjorde 3-1 och knappt minuten senare nätade Andrés Staforelli,
Trångsund fick ännu en reducering men var aldrig riktigt nära ytterligare mål, de lägen man fick avvärjde på nytt duktige John Westermark i buren.
I powerplay skickade Lind in sin andra målpuck för aftonen när bara drygt fyra minuter återstod innan Alexander Halling fastställde slutresultatet i tom bur från egen zon.
Bara ett utnyttjat numerärt överläge är ett gott betyg till båda lagens prestationer i boxplay. Linden spelade till exempel vid sex tillfällen med en man på botbänken utan baklängesmål.
Smolk i glädjebägaren för Linden: Tre skadade spelare och risk för att säsongen är över. Johan Cederberg gjorde illa sig på nytt i sin sargade fot, Andreas Sollén har i bästa fall en spricka i fingret och Felix Scharnke, klart framgångsrik första 20, tvingades kasta in handduken på grund av en sträckning i akterkastellet som i värsta fall är en bristning.
- Illa förstås men då känns det bra att ha en stor trupp. Det finns ersättare att kasta in även om det är ett avbräck, konstaterade en trots allt positiv Lindentränare som dock inte räknar med någon ur trion i söndagens bortamatch mot Arlanda!
Bedrövligaste utvisningen: Reservmålvakten i Trångsund, Rasmus Stigsson, stod i avbytarbåset och blandade sig i en slagsmålsunge i upptakten av andra perioden. Straffet självklara 2 + 2 minuter som kunde ha varit matchstraff!
MATCHFAKTA
Linden-Trångsund 6-2
(2-0, 2-2, 2-0).
Första perioden: 
1.38 1-0 Felix Scharnke (ass Jesper Karlsson, Andreas Sollén).
3.18 Jesper Lind, Linden, utv 2 min.
6.03 Calle Wallin, Linden, utv 2 min.
18.36 2-0 William Warging (ass Calle Wallin, Joonas Ruotsaari).
19.25 Muhammed Kückukilidiz, Trångsund, utv 2 min.
Andra perioden: 
0.07 Johan Cederberg, Linden och Rasmus Stigsson, Trångsund, båda 2 + 2 min utv.
3.04 Andreas Sollén, Linden, utv 2 min.
5.33 2-1 Muhammed Kückukilidiz.
10.48 3-1 Jesper Lind (ass Calle Haglind, Johan Cederberg).
11.43 4-1 Andrés Staforelli (ass Marcus Andersson, Viktor Bemström).
12.26 Muhammed Käuckukilidiz, Trångsund, utv 2 min.
16.26 4-2 Gustav Steen.
16.41 Jesper Lind, Linden, utv 2 min.
Tredje perioden: 
7.09 Johan Jansson, Trångsund, utv 2 min.
11.59 Jesper Lind, Linden, utv 2 min.
15.09 Charlie Jansson, Trångsund, utv 2 min.
15.40 5-2 Jesper Lind (ass Mattias Näslund, Fredrik Nyberg), spel fem mot fyra.
16.13 Erik Lindberg, Linden, utv 2 min.
19.30 6-2 Alexander Halling (ass Erik Lindberg) i tom kasse.
Skottstatistik: 29-30 (13-10, 9-10, 7-10).
Domare: Mikko Taskinen.
Publik: 340.
NALLE WEINSTOCK
Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info