Hoppa till sidans innehåll

Skolhockey 19/20

26 JUN 2019 11:00
  • Skapad: 26 JUN 2019 11:00

Nyhet!
Rekarnegymnasiet står inför spännande utmaningar. Skolan kommer få en tydligare inriktning på idrott och fler kurser kommer kunna kombineras med elevens specialidrott.
Mer information kring detta kommer under hösten.

Våra skolhockeyprofiler på Skiftingehus och Rekarnegymnasiet kommer även kommande säsong att ledas av Jukka Aro.


Programförklaring

Syfte:
Att ta vara på och bygga på elevens/spelarens intresse och individuella kompetens inom ishockey, genom att erbjuda möjligheten att ta extrakliv i sin utveckling, som hockeyspelare under skoltid.

Mål:
Individuell utveckling som hockeyspelare kopplat till samarbetet inom laget, samt att lära eleven att ta ansvar för sina studier, sin träning och sin hälsa.

Träning och teori:
Träningen kommer vara inriktad på att utveckla den individuella tekniken (skridskoåkning, puckkontroll, målskytte, passningar och passningsmottagning). Detta gäller både på is och utanför isen (fys).

Stor vikt läggs vid att få detaljerna rätt genom många repetitioner och individuell feedback, i tekniskt utmanande hockeyövningar, som ändå startar från den nivån som eleven/spelaren befinner sig på.

Vi jobbar med andra ord med att utveckla den individuella tekniken inom olika områden genom att använda träningstiden för att finslipa på detaljer och teknik, som det inte alltid finns tid för på vanliga träningar.

Teoridelen bygger på samma tema, men med starkare koppling till lagspelet.

Tränare:
Jukka Aro, Förbundstränare – steg 3 utbildad, samt tränarakademin. 25 års ledarerfarenhet, från hockeyskola till division 1 (inklusive TV-pucken/Södermanland 2 och Select/Team Finland 04).

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info