Hoppa till sidans innehåll

Sommarprat med Hampus Sjölund

07 JUL 2020 19:18
  • Skapad: 07 JUL 2020 19:18

Sommarintervju med hockeyspelaren Hampus Sjölund som har Linden Hockey som moderklubb.


Hej, Hampus! Berätta lite om dig själv, vem är du?
- Hej! Jag började spela hockey när jag var 8 år och spelade flera år i Linden, bytte sen till Åker/Strängnäs och spelade där i några år.
    Just nu på sommaren bor jag hemma i Eskilstuna i fyra veckor annars bor jag i Södertälje i veckorna. När jag inte spelar hockey så gillar jag att spela golf, padel, basket, fotboll, alla sorts sporter. Och såklart att hänga med mina vänner.

Du är 17 år och Lindenkille men spelar sedan några år i SSK, berätta om din resa?
- Efter Åker/Strängnäs blev det Södertälje. Spelade också TV-pucken, det var jättekul och en rolig upplevelse. Senare kom jag in på SSK:s Hockeygymnasium.

Din senaste säsong fick du prova på spel i SSK J20 trots att du var 1-2 år yngre än många spelare, hur gick det för dig när du fick chansen?
- Jag fick lite speltid förra säsongen med J20, vilket var kul. Jag tyckte det gick helt ok men man vill alltid göra lite bättre.

Har du någon personlig målsättning som hockeyspelare?
- Denna säsong spelar jag J20 och min målsättning är att det ska gå så bra som möjligt för laget och att jag kan kriga till mig så mycket speltid som möjligt.

Vad känner du att du behöver förbättra till kommande säsong?
- Mina målsättningar till nästa säsong är att kunna komma till skottlägen på bättre sätt och även förbättra mitt skott. Såklart är min målsättning att få så mycket speltid som möjligt också. Jag hoppas även att jag ska kunna försörja mig på att spela ishockey i framtiden men vet att det är svårt.

Följer du din moderklubb någonting nuförtiden?
- När jag har tid och är hemma så brukar jag åka och kolla på Lindens A-lagsmatcher. Jag har också kollat några matcher med J18 där några av mina vänner spelar.

Vi får önska dig en trevlig sommar!
- Tack, detsamma!

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info