Hoppa till sidans innehåll

Tränarens tankar inför derbyt

16 MAR 2017 10:25
  • Skapad: 16 MAR 2017 10:25

- Enkelt. Det är bara att fortsätta spela som under tredje perioden mot Tumba.

Lindens tränare Gustaf Länns svar på hur man ska besegra Gripen i Nyköping på fredagskvällen.

- Och jag tycker det är dags för oss att vinna mot dem borta för första gången.

"Gurra"  vill förstås gärna rutscha vidare på framgångsvågen och ser goda möjligheter till en tredje trepoängare i kvalet till division 1. Och taktiken präntar han med skärpa in i sina spelare:

- Vi ska i första hand ha en fortsatt stark defensiv, inte ta onödiga risker eller bli för ivriga. Klokhet framför framfusighet, målen kommer ändå.

Det råder ingen tvekan om att Linden höjt framför allt försvarsarbetet de senaste veckorna. I de två inledande kvalmatcherna har det präglats av stabilitet och stor noggrannhet. Vilket ger en grundtrygghet som smittar av sig även då det gäller anfall. I Sörmlandsderbyt får laget också tillbaka Calle Wallin och Länn får möjlighet att laborera med sju backar och i övrigt helt ordinarie trupp.

- Som har stort självförtroende, nog så viktigt när nu matcherna kommer så tätt. Jag kan inte vara annat än optimist. Vi är bättre nu än vid de tidigare förlusterna då det ändå varit jämnt.

Lägg därtill att Linden vid sina tidigare säsongsbesök i Nyköping haft ett flertal spelare borta av olika anledningar men den här gången mönstrar bästa möjliga trupp.

Länn hade efter Tumbasegern ett allvarligt samtal med sina spelare om vikten av att behålla kylan även om man provoceras. Ett par, tre efterslängar hade kunnat ge kostbara utvisningar och det ska åter predikas vikten av disciplin.

Matchen spelas i Stora hallen och det förväntas årets största publik, kanske 2 000 åskådare. Det är tryck i hockeyn både i Eskilstuna och i residensstaden.

NALLE WEINSTOCK

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info