Hoppa till sidans innehåll

Tränarens tankar inför rond 2

14 MAR 2017 23:08
  • Skapad: 14 MAR 2017 23:08

Spännande hockey utlovas.

Och inledningsvis en stenhård forechecking från Lindens sida.

Det är dags för andra ronden i kvalet till division 1 när Tumba kommer på besök och möts av storpublik. Det är ju fri entré och en viktig fight med stigande ishockeyintresse i sta´n. 900?

Linden inledde ju med seger i söndags, 3-1 borta mot Tyresö/Hanviken, och jagar nu sin andra trepoängare. Man har "spionerat" på sina motståndare och har taktiken klar.

- Får vi stopp på dem tidigt har vi en jättechans. Tumba är skickligt när de får komma med fart genom mittzonen och det ska vi förhindra, förklarar tränaren Gustaf Länn som har en hyfsad bild av gästernas styrka.

Men han har också en plan B. i "bakfickan":

- Lyckas inte grundtanken får vi i stället se till att vi har ett oerhört tight försvarsspel. Det kan också lyckas.

Laget brinner av självförtroende efter positiva prestationer på slutet och en pangstart i kvalpremiären. Formen har prickats in och Länn formerar i stort sett samma manskap som vid segern i söndags. Bara Calle Wallin fattas, viket betyder att man kör med sex backar i stället för sju. Däremot finns det en liten chans att Johan Cederberg kan göra comeback efter sina axelbekymmer, han har tränat någorlunda obehindrat och ska delta i uppvärmningen innan man tar ett slutgiltigt beslut.

- Klart jag hoppas att vi ska vinna även nu och det skulle vara kul med full poängpott inför fredagsderbyt i Nyköping, säger Länn. Det är i alla fall en högintressant kvalserie och det är full laddning som gäller.

 

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info