Hoppa till sidans innehåll

Tränarens tankar inför seriestarten

15 SEP 2017 12:27
  • Uppdaterad: 27 DEC 2017 12:57

Förpostfäktningarna är över, på tisdagskvällen börjar allvaret i division 2 för Lindens A-lagsherrar.
Flemingsberg på bortais är premiärdusten och på fredag blir det folkfest i Sméhallen med fri entré (sponsorerna betalar för varje åskådare) då Tumba kommer på besök.
Vi har "känt" Gustaf Länn på pulsen i intervjuserien "Tränarens tankar". Dagens avsnitt kryddas med en rolig historia!

Summera försäsongen!
- Med ett ord: Stökig. Vi har ju haft svårt att hitta helheten på grund av alla skador. Av de sex matcher vi avverkat är jag i alla fall nöjd med fem utifrån de förutsättningar vi haft, bara Hallstahammar hemma var en besvikelse. Laget har visat att det finns kunnande som räcker ganska långt.

Det mest positiva?
- Att vi trots allt elände är på väg att få en struktur i spelet som bygger på den grund vi påbörjade förra säsongen med försvarsspelet i centrum. Killarna börjar komma in i det upplägget och har kämpat på duktigt trots att det fattats folk i varenda match hittills.

Minustecken förutom alla skadorna?
- Att vi tappar fokus emellanåt och går ner oss lite för mycket i vissa skeden av matcherna. Sedan är det förstås ett streck i räkningen att inte kunna spela ihop laget som jag hade velat.
Dessutom saknas någon spelare att göra truppen komplett med men det är inte alldeles enkelt att värva på den nivå Linden befinner sig. Vi kämpar i alla fall vidare och undersöker alla tänkbara möjligheter till förstärkning.

Vad har blivit bättre jämfört med förra vintern?
- En hel del faktiskt. Det som märks mest är nog hur självförtroendet ökat rejält hos alla  efter senaste säsongen. De flesta kom ju från en negativ period med mest förluster men det lyckades ju väldigt bra med fler segrar än förlorade. Att självkänslan är bättre är uppenbart, nu vet hela laget att de KAN och det är något väldigt positivt.

Vad återstår att förbättra?
- Det mesta. Men i huvudsak ett aggressivare anfallsspel med struktur och ett tryggare försvarsspel med backar som samtidigt är beredda att ta offensiva initiativ. Vi är en god bit på väg mot den spelidé som vi påbörjade förra säsongen.

- Sedan måste ledarteamet coacha ännu tuffare det här spelåret även om jag tyckte att vi var ganska bra säsongen som gick. De för dagen bästa ska få mer speltid.

Hur besviken blir du på en skala 1-10 om det inte blir division 1?
- Tio. Då har vi misslyckats med vår målsättning och en av konsekvenserna blir att jag lämnar tränaruppdraget. I så fall är det dags för någon annan att ta över, men det är termer jag inte funderar över. I så fall skulle jag tappa fokus.

Vem eller vilka sticker ut mest under det kommande spelåret?
- Jag tror och hoppas att våra målvakter, Jesper Boklund och Mathias Jonsson fortsätter att utvecklas positivt och blir nyckelpersoner. Framåt har vi kapacitet för tre, fyra mål mot varje motståndare och då gäller det att släppa in färre.

-"Bokis" började förra säsongen lite knackigt och är betydligt vassare nu jämfört med då. Mathias opererade båda höfterna förra vintern och har en bit kvar eftersom han alltjämt behöver rehab-träning. Ju friskare han blir, desto bättre borde han kunna spela. Två duktiga målvakter är en förutsättning för att nå långt och bakom dem har vi ju nu Johan Bäcklin. Han är beredd att rycka in om det behövs och kommer tack vare spel i J20 att vara matchtränad.

Vad är din viktigaste roll för att få ut optimalt av alla spelare?
- Att få dem att trivas i de positioner de gillar bäst och låta dem spela mycket. Sedan kan det vara så att laget mår bäst av om man förändrar någons roll men då gäller det för mig att motivera tillräckligt väl för att de ska tycka att det är kul även där.


Roliga historier blev en succé på hemsidan, dags för huvudtränaren att bidra!
"Christian sitter och filosoferar:
Det finns tre sorters människor, dom som kan räkna och dom som inte kan räkna."


NALLE WEINSTOCK
Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info