Hoppa till sidans innehåll

Tränarens tankar om söndagsfight

24 MAR 2017 11:39
  • Skapad: 24 MAR 2017 11:39

Två gånger i rad har Linden besegrat Tyresö/Hanviken på bortais, senast med 3-1.

Det borde ha gett råg i ryggen inför söndagskvällens match i Sméhallen när nu den rekordjämna kvalserien går in i sin sista halva.

Räkna med att det är ett "hungrigt" hemmagäng som skrinnar in på rinken för första nedsläpp 18.30, debaclet mot Nacka ska omgående raderas ut är det tänkt.

- Det finns inga ursäkter. Grabbarna spelade inte utifrån de trygga grunder vi talat om hela säsongen utan tog en massa dåliga beslut. Så gick det också som det gick och när vi tvingades chansa på slutet gick det inte hemma, förklarar tränare Gustaf Länn med lite distans till den något oväntade onsdagsförlusten.

- Jag garanterar en bättre insats med fördel av hemmaplan och vi har en god möjlighet att vinna.

Vilket förmodligen är en nödvändighet om det ska kunna bli serieseger. Bara Nynäshamn är avsågat i kampen om division 1-biljetterna, i övrigt är det en tabell som inte liknar någon annan. Innan Gripen/Nyköping mött Tumba (i kväll, fredag) har fyra lag nio poäng! Ruggigt spännande avslutning med andra ord.

- Jag gissade att det skulle bli en jämn serie men inte så här jämn. Vi är med och krigar och har ett bra spelprogram, det borde kunna gå att snuva Tumba på poäng (tisdag) och har sedan bara Nynäshamn borta kvar.

Gustaf räknar med ordinarie manskap och det betyder att under kvalet storspelande Jesper Boklund återkommer i kassen och ökar sannolikt stabiliteten i försvaret. I övrigt är ju Jesper Karlsson dessvärre satt ur spel på grund av benbrott i handen men i övrigt ska det vara helt okej.

Skribent: Nalle Weinstock
E-post: This is a mailto link

Gräsroten - Hjälp oss fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten

hemmavinsten

Hockeyboden

Stöd Linden Hockey - Teckna Eskilstuna-el

RF Sisu Sörmland

Postadress:
Eskilstuna Linden Hockeyklubb - Ishockey
Kjulavägen 70, Sméhallen
63362 Eskilstuna

Besöksadress:
Sméhallen
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016515286
E-post: lindenhockey@quickne...

Se all info